FETÖ'den 19 asker gözaltına alındı

- Örgütün "ardışık arama ve kripto şifreleme" yöntemlerini kullanan TSK bünyesindeki üyelerine yönelik 11 ilde düzenlenen operasyonda, 11'i muvazzaf 19 asker gözaltına alındı

FETÖ'den 19 asker gözaltına alındı

ZONGULDAK - Zonguldak merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 11i muvazzaf 19 asker gözaltına alındı.

 Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullandığı ileri sürülen 12si muvazzaf, 10u ihraç edilen ve 2si açığa alınan askeri personel olmak üzere 24 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, Zonguldak, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Yalova, Ordu, Kocaeli, Muğla ve Bartında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, daha önce askeri okuldan ihraç edilen öğrenciler H.K, H.İ.Y, C.A, A.M.K, E.G. ve Ç.E. ile muvazzaf askerler Y.E.E, A.Y, İ.A, Z.M, M.Y, A.C, H.Ö, İ.M, T.Ö, K.Ü. A.K. ve açığa alınan U.K. ile H.H. gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğüne getirilen ve aralarında teğmen, üsteğmen, astsubay ve askeri öğrencilerin bulunduğu 19 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bilgisayar ve dokümanlara el konuldu.

Diğer 5 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

3 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Zonguldak merkezli 11 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda aranan 5 şüpheli arasında bulunan ihraç edilen asker öğrenciler Y.T. ve H.H.Ö. ile muvazzaf asker E.C. gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 22ye yükselirken, 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalar sürüyor.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER