Fikr-i Asım'dan 'Kara Cuma' tepkisi

Fikr-i Asım’dan “Kara Cuma” tepkisi

Fikr-i Asım'dan 'Kara Cuma' tepkisi

Fikr-i Asım’dan “Kara Cumatepkisi
“Bizim Cuma’mız beyazdır”
Fikri Asım Fikir Ve Düşünce Hareketi Zonguldak İl Başkanı Sinan Toprak, geçtiğimiz Cuma Türkiye çapında yaşanan alışveriş çılgınlığını kınadı. Amerika’da ‘Black Friday’ adı altında düzenlenen ve Cuma gününe özellikle denk getirilerek, kara Cuma ismi verilen etkinliğinin Türkiye’de de yayılma çabalarına tepki gösteren Toprak, “bizim Cuma’mız beyazdır” dedi.
Toprak açıklamasına şöyle devam etti:
“ Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz Cuma kara Cuma adı altında, görünürde ticari kuruluş gibi görülen emperyal güçlerin dünyaya açıkladığı bir etkinlik yapıldı. Buna bilerek ya da bilmeyerek ticari anlayışla bakan bazı firmalarda katıldı. Gönül isterdi ki bu kara Cuma değil de biz Müslümanların bayramı olan Cuma müjdesi, Cuma bayramı gibi müjdeleyici aynı zamanda İslam’ı sembolize eden bayram havasında yaşansaydı bunda art niyet yok demek tamamen, akılsızlık, bilgisizlik ve görgüsüzlük demektir. Ve baştan aşağıya terbiyesizlik demektir.
(Yüce Allah bütün müminlere şöyle seslenmektedir.)
Ey iman edenler; Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.
Ülkemizde ticaret ve siyaset yapanlar böyle durumlarda sadece ticaret ve siyaseti düşünerek değil işin maneviyat bölümünü de hesap ederek işlerine baksınlar. Her şey para değil, her şey oy değil. Herkes dikkatli, tedbirli haddini bilerek gerek ticaret gerek siyaset yapsın.”

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER