Fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyelim!

Fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyelim!

Fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyelim!

Zonguldak İl Ticaret Müdürü İsmail Maden, okulların açılması ile beraber dikkat edilecek hususlar hakkında vatandaşları uyardı. Maden, “İlimiz genelinde bu sene eğitim-öğretime yaklaşık 110 bin öğrenci devam edecektir. Bu vesile ile velilerimizi alışveriş yapmadan önce bazı hususlarda uyarmak istiyorum. Eğitim-öğretimin başlayacak olması nedeniyle özellikle kırtasiye sektörünün şimdiden hareketlendiğini görmekteyiz. Alış veriş yaparken Velilerimizin, ürünlerin dış görüntüsüne aldanmaması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Her şeyden önce geleceğimizin teminatı yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın sağlıklarını korumak birinci görevimizdir. Çocuklarımızın kullanacağı kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel özelliklerine asla öncelik verilmemelidir, bilakis kimyasal içeriğine dikkat edilerek tercihlerimizi oluşturmalıyız” dedi.
“YAĞ SÜRMEYELİM”
Zonguldak İl Ticaret Müdürü İsmail Maden, okulların açılması ile beraber dikkat edilecek hususlar hakkında vatandaşları uyararak, “İlimiz genelinde bu sene eğitim-öğretime yaklaşık 110 bin öğrenci devam edecektir. Bu vesile ile velilerimizi alışveriş yapmadan önce bazı hususlarda uyarmak istiyorum. Eğitim-öğretimin başlayacak olması nedeniyle özellikle kırtasiye sektörünün şimdiden hareketlendiğini görmekteyiz. Alış veriş yaparken Velilerimizin, ürünlerin dış görüntüsüne aldanmaması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Her şeyden önce geleceğimizin teminatı yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın sağlıklarını korumak birinci görevimizdir. Çocuklarımızın kullanacağı kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel özelliklerine asla öncelik verilmemelidir, bilakis kimyasal içeriğine dikkat edilerek tercihlerimizi oluşturmalıyız. Yol kenarlarında, alelade kurulmuş, gezici, mahalle aralarında eğreti tezgâhlarda satılan albenisi yüksek, çocukların ilgisini cezbedecek kırtasiye malzemelerinden özellikle uzak durulmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayan sadece kendi kazancını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyelim. 
İTHAL ÜRÜNLERDE MENŞEE ÖNEMLİ
İthal ürünlerin menşeine yani nerede üretiminin yapıldığına ve markasına mutlaka dikkat edilmelidir. En önemlisi CE ve TSE uluslararası standart işaretleri aranmalı ve güvenilir yerlerden alınmalıdır
BAKANLIĞIMIZ DENETLİYOR
Ticaret Bakanlığı olarak ürün güvenliği hususunda titizlikle çalışmaya devam ediyor ve gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda piyasada güvensiz kırtasiye ürünü büyük ölücüde azaltılmıştır. 
Bununla birlikte tüketicilerimizin mutlaka ithalatçısı ya da üreticisi belli, etiketli, markası belli olan ürünleri satın almaya dikkat etmeleri, ucuz diyerek çocuklarımızın sağlığına zarar verecek kalitesiz kırtasiye ürünü almamaya özen göstermeleri gerektiğini belirtmek istiyorum.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2018, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER