Gazeteciler Cemiyeti’nden GMİS’e ziyaret

Gazeteciler Cemiyeti’nden GMİS’e ziyaret

Gazeteciler Cemiyeti’nden GMİS’e ziyaret

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Zonguldak Bölgesi Genel Başkanı Derya Akbıyık ve Yönetim Kurulu Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ziyaret etti.
Akbıyık, GMİS’e bağlı Şubelerde Taban Delege Seçimlerinin yapılmasıyla start alan 11. Olağan Genel Kurulu süreci için Genel Başkan Demirci’ye “Hayırlı olsun” dileklerinde bulunarak Genel Kurul Süreci, Zonguldak gündeminin önemli konularından biri olan TTK’ya işçi alımı konusunda gelinen nokta hakkında bilgi aldı.
Akbıyık; “Sayın Başkanım, GMİS bölgemizin en büyük demokratik kitle örgütü, aynı zamanda Türkiye ve Dünyada da tanınmış bir kurum. Zonguldak’a gelen birisi herhangi bir sendika adresini sorsa vatandaş o kişiyi buraya yönlendirir. 
Zonguldak’a gelen Cumhurbaşkanı, Başbakanından bakanına olsun bu ülkeyi yönetenlerden, bir parti genel başkanına, milletvekiline kadar mutlaka GMİS’e ziyaret eder. 
Zonguldak’ın önemli sorunlarını ve çözüm yollarını birde sizden duymak ister. 
Bu çok önemli bir olay. Tabii bu kolay başarılmadı. 
170 yıllık bir madenci kültürü ve 70 yılı aşkın bir Sendika ve demokrasi kültürü ile bu noktalara gelindi. 
Demokrasi kültürü demişken, 11. Olağan Genel Kurul Sürecinin başlangıcı olan ve geçtiğimiz hafta TTK’ya bağlı bölgelerde yapılan taban delege seçimlerindeki o demokrasi kültürünün, şeffaflık anlayışının en güzel örnekleri sergilendi. Ben sizin nezdinde bu duyarlılıktan dolayı camianızı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.
Ziyaretten memnunluk duyduğunu söyleyen Demirci, “Ülke demokrasine örnek olacak bir demokrasi kültürü ile Sendikamıza bağlı şubelerde Taban Delege seçimlerimizi geçtiğimiz günlerde tamamlayarak 11. Olağan Genel Kurul Sürecimizi başlatmış olduk.
Gerçekten Türkiye ve dünya sendikacılığına, demokrasi kültürüne örnek olacak bir şeffaflıkta ve dostluk, dayanışma ilkeleri doğrultusunda kimseyi kırmadan, dökmeden taban delege seçimlerimizi yaptık. 
Yılbaşının ilk hafta sonunda da Şube Kongrelerimiz başlayacak, Mart ayı ortalarında da Genel Merkez Genel Kurulumuzu gerçekleştireceğiz.
Ben sizin şahsınızda basındaki arkadaşlara da seçimlerimize gösterdikleri ilgi ve duyarlık nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi.
TTK’ya işçi alımı konusunda gelinen noktanın,  Maliye Bakanlığına bağlı Hazine ile Enerji Bakanlığı tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğüne gerekli talimatın verilmesinin beklendiğini söyleyen Demirci, “Şuan TBMM’de Bütçe Görüşmeleri yapılıyor. Umuyorum görüşmeler tamamlandığında Kuruma işçi alımı konusunda gerekli talimat verilecektir. İnşallah yılbaşına kalmadan bu talimat verilir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2018, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER