"GELECEK 100 YILIN HABERCİLERİ”

"GELECEK 100 YILIN HABERCİLERİ”

"GELECEK 100 YILIN HABERCİLERİ”

Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri  ‘Gelecek Yüzyılın Habercileri’nden Olmak İçin Kolları Sıvadı

Anadolu Ajansı (AA), kuruluşunun 100'üncü yılı kapsamında, lisans eğitimlerini sürdüren İletişim Fakültesi öğrencilerinin çalışmalarının yayınlanacağı "Gelecek 100 Yılın Habercileri” başlıklı projesi Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından heyecanla karşılandı.

Proje kapsamında Üniversitemize gelen AA Zonguldak temsilcileri, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çelik eşliğinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek,  projenin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulundular.  Projenin Türkiye’deki İletişim Fakültelerinde okuyan lisans öğrencilerini teşvik etmek ve onların hazırladıkları özgün çalışmaları daha geniş kitlelere duyurulmasını sağlamak amacı güttüğünü belirten ajans görevlileri, proje kapsamında AA'ya gönderilen haberlerin, Seçici Kurul tarafından değerlendirildikten sonra her okula bir haber yayın hakkı tanınacağını ifade ettiler. Öğrencilerimiz, ‘Gelecek Yüzyılın Habercileri’ projesi ile yakından ilgilenirken, mesleki anlamda önemli tecrübe edinme fırsatı yakalayacakları bu projede yer almak için hazırlıklara başladıklarını belirttiler.

Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan Dekan Prof. Dr. Çelik,  AA tarafından başlatılan projenin,  Üniversitemiz ve fakülte tarafından memnuniyetle karşılandığını ve bu bağlamda projeyi önemsediklerini ifade etti. Projenin, öğrencilerimizin teoride elde ettikleri bilgileri pratiğe dönüştürebilmeleri ve tecrübe kazanmaları açısından önemli bir fırsat olabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Çelik, “Öğrencilerimizin, “Gelecek Yüzyılın Habercileri” projesi kapsamında hazırlayacakları haberlerin,  tüm kamuoyunda, uluslararası camiada yankı bulması onları motive edecektir. Bu vesileyle, kuruluşunun 100’üncü yılı kapsamında başlatılan bu verimli ve nitelikli proje fırsatından dolayı Anadolu Ajansı’na teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı’nın "Gelecek 100 Yılın Habercileri" adını taşıyan projesi kapsamında, öğrencilerin bireysel veya grup olarak hazırlayacağı haber, fotoğraf, video ve infografikler, AA'da oluşturulan "Seçici Kurul" tarafından değerlendirilecek. Haber kriterlerine uyan ve başarılı olan çalışmalar, AA'nın internet sayfası ve 100'üncü yıl için özel hazırlanan mikro site üzerinden okurlarla paylaşılacak.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER