'Gemi sökümü için ortada birşey yok'

Taşdan ve Altun basınla buluştu

'Gemi sökümü için ortada birşey yok'

Zonguldak Vali Yardımcısı, Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun gazetecilere önemli açıklamalarda bulundular, soruları yanıtladılar.
KAYMAKAM TAŞDAN: ‘YURT İHALESİ YAPILDI’
450 kişilik yurt ihalesinin tamamlandığını ifade eden Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan: "Kilimli’nin en önemli sorunlarından biri 450 kişilik yurt inşaatıydı ve ihale bitti. Başkanımızın desteğiyle Kilimli Başkanımızın güzel projeleri var. Valimizle birlikte destek veriyoruz" dedi. 
GÖBÜ DE KAÇAK BİNAYI YIKTIK AİLE BAHÇESİ YAPACAĞIZ 
Göbü'de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Nevzat Taşdan, "Göbü sahili çok önemli bir sahil halkın çok ziyaretçisi olduğu bir sahil. Orada kamu arazisi üzerinde kaçak bir gazino vardı, orayı yıktık, Göbü'de seneye çok güzel bir aile bahçesi olacak" dedi. 
KAYMAKAM TAŞDAN: ‘ÇATES LİMANI HALKA AÇILACAK’
Çates termik santraline ait olan limanın plaj olarak değerlendirileceğini belirten Taşdan: “Çates limanından soğutma suyunu alıyor ve başka yere döküyor, Valimizin desteğiyle orayı plaj haline getirelim istedik, yolu çözdük, deniz dibinde taşlar var çok derin ama yüzme bilenler için iskele kurup güzel bir hal alacak" dedi.  
KAYMAKAM TAŞDAN: ‘ORTADA FOL YOK YUMURTA YOK’
Gemi söküm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Kaymakam Nevzat Taşdan,"Kilimli'deki gemi söküm merkeziyle alakalı basın açıklaması yapmak için izin istediler biz izin vereceğiz, olay şu bizim halkımızın değişik şeyleri var. Zonguldak’ta morale ihtiyacı var. Gerçeğe aykırı şeyler varken moral bozmamak lazım. Gemi söküm merkezi olarak ilan edilen bir alan var.  1988 yılında zamanın hükümeti çok ciddi bir taviz kopartmış, Karadeniz ülkelerinde gemi söküm alanı yok. Tek ülke Türkiye ve Kilimli.Bu konu devlet meselesidir. Gemi söküm alanımızın ne Başkanımızın ne Valimizin bu gemi söküm alanı açalım yapalım gibi bir niyeti yok, bu iş yapılacaksa üst mercii karar verecektir" dedi  
KAYMAKAM TAŞDAN: ‘HARFİYAT DÖKMEK YASAK’
Kilimli Sahil Yolu'na harfiyat  dökmenin yasak olduğunu ifade eden Kaymakam Taşdan "Affetmiyoruz o kamyon suç işlemiş sabah 5’te yapmış. O kamyon bulundu ve  cezası verildi. Oraya harfiyat dökümüne kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ekiplerin 7/24 takiptedir” dedi.   
TÜNELLER MART AYINDA BİTECEK 
Mithatpaşa Tünellerin bitirileceğini belirten Kaymakam Nevzat Taşdan, "Tüneller Mart ayında bitecek Kilimli'de sonra ki hat Filyos hakkındaki gelişme bildiğim kadarıyla 2 buçuk milyar TL'lik bir iş gelen yol Kilimli'nin içini geçtikten sonra son olsun dedi. Bu sene çok daha farklı bir yapı oluştu, Kilimli açısından da Zonguldak açısından da herşey daha iyi olacak, 3 Belediye Başkanımız da uyumlu çalışacağına inanıyorum" dedi. 
KAMİL ALTUN: ‘HİZMET İÇİN HİÇ BİR BAHANEMİZ OLMAYACAK’
Hizmet için bahanelerinin olmayacağını söyleyen kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun: “ "31 Mart seçimlerinden itibaren çalışmalarımıza başladık, belediyemiz maalesef maddi anlamda kötü durumdaydı. Hiç bir bahanemiz olmayacak birşeyler katabilmek için Kilimli'ye değer katmak için hedeflerimize ulaşacağız. Yol medeniyettir, sahil yolunun bitireceğiz. Sadece Zonguldak Kilimli arası değil Kilimli Filyos arası bittiğinde Kilimli rahatlatacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2019, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER