Gez dünyayı, gör Çaycuma'yı

Gez dünyayı, gör Çaycuma’yı

Gez dünyayı, gör Çaycuma'yı

Dünya turuna çıkan İsviçreli maceracılar, bir Avrupa kentinden farkı olmayan Çaycuma’nın kendilerini çok şaşırttığını söyledi

 

İsviçreli macera tutkunu 34 yaşındaki CecileStreit ile 41 yaşındaki Perey John Weibel, insanları ve kültürlerini tanımak için, bisikletle dünya turuna çıktı. 4 ay önce başlattıkları yolculukta, kat ettikleri 5 bin 200 kilometrenin ardından Çaycuma’ya gelen maceracılar, bir Avrupa kentinden farksız buldukları ilçeden çok etkilendiklerini söyledi.  Her ikisi de öğretmen olan ve Nepal’e gitmek üzere 26 Temmuz’da İsviçre’den yola çıkan çift, 2 yılda bitirmeyi hedefledikleri yolculuğun ardından evlenmeyi planladıklarını açıkladı. Streit ve Weibel, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan’ın ardından geldiği Türkiye’de, Karadeniz sahil yolunu takip ederek Çaycuma’ya geldi. Burada Tercüman Eyüp Şeker ve bisiklet tutkunu Ahmet Dereli’nin eşlik ettiği çift, Bartın Amasra üzerinden yoluna devam edecek.

 

İYİ Kİ ROTAMIZI DEĞİŞTİRİP ÇAYCUMA’YI GÖRMÜŞÜZ

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Filyos’ta tesadüfen karşılaştığı çifte ilgi göstererek, Çaycuma’ya da davet etti. Kantarcı, belediyenin önünde karşıladığı çifti, bir süre makamında ağırladı. Ziyarette konuşan CecileStreit, kendilerine sıcak ilgi gösteren Başkan Kantarcı’ya teşekkür etti. Streit, “Türk insanı çok misafirperver ve sıcakkanlı. Bizlere her konuda yardımcı oldular. Ülkeleri görmek, insanları tanımak ve o ülkenin yapısını ve kültürlerini öğrenmek için bisikletle yola çıktık. 4 aydır yollardayız. 7 ülkeyi bisikletle geçtik. Çaycuma’ya kadar 5 bin 200 kilometre yol kat ettik. Buraya kadar hiçbir problem olmadan geldik. Çok memnunuz. Başkanın davetiyle geldiğimiz Çaycuma’da çok şaşırdık. Sanki bir Avrupa kenti gibi. Bisiklet yolları mükemmel. Bundan da çok etkilendik. Rotamız üzerinde olmadığı halde ‘Bir de Çaycuma’yı görün’ diyerek davet eden Başkan Kantarcı’ya teşekkür ediyoruz. İyi ki rotamızı değiştirip Çaycuma’yı görmüşüz” dedi.

 

HATIRALARINDA ÇAYCUMA’NIN ÇOK FARKLI YERİ OLSUN

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Ben yeraltı değil de yerüstü madencisiyim” şeklinde espri yaparak başladığı konuşmasında, çiftle Filyos’ta karşılaştıklarını, hikâyelerinin dinledikten sonra bir de Çaycuma’ya davet ettiğini söyledi. Kantarcı, “Sağ olsunlar, beni kırmadılar. Ziyaretimize geldiler. Avrupa’nın ortalarında başlayıp Nepal’e kadar sürecek uzun yolculukta çok yer görecekler, çok insanla tanışacaklar. Çaycuma onların hatırasında çok farklı bir yer olsun, hafızalarında farklı bir işgal etsin diye arzu ediyorum. Birçok insanın aklından geçirdiği, hayal ettiği ama cesaret edemediği bir işi yapıyorlar. Tebrik ediyorum” dedi. Kantarcı, bir süre makamında ağırladığı İsviçreli çifte, şapka, Çaycuma’yı tanıtan broşürle Türk bayrağı armağan etti.

 

KANTARCI NİKÂHLARINI KIYMAYA TALİP OLDU

 

Çift, Karadeniz sahil şeridini izleyerek Gürcistan’a, oradan da, Azerbaycan, İran, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Çin üzerinden Nepal’e ulaşmayı hedefliyor. Maceracılar, yolculuğun sonundaki evlilik olasılığını öğrendikten sonra nikâhlarını kıymaya talip olan Başkan Kantarcı’ya, Türkiye’ye gelmeleri durumunda olabileceğini söylerken, olmazsa kendisini Nepal’deki evlilik töreninde görmek istediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER