GMİS'E KARŞI YAPILANMA MI VAR?

GMİS’E KARŞI YAPILANMA MI VAR?

GMİS'E KARŞI YAPILANMA MI VAR?

Zonguldak ve Bartın’da, TTK’ya bağlı maden ocaklarında çalışan madenciler gece vardiyası bitiminde iş yerlerinden çıkmayarak kendilerini yeraltına kapattılar.
Kozlu, Karadon, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk müessese müdürlüklerinde çalışan madencilerin aynı anda ocaktan çıkmama eylemi yapmasının ardından Genel Maden İşçileri Sendikası yetkilileri tarafından yapılan “haberimiz yok. Kendileri örgütlenmişler” açıklaması ise şaşırttı.
GMİS yetkililerinin haberlerinin olmaması “madenci arasında yeni bir sendikal yapılanma mı var?” sorusunu akla getiriyor.

İSTİHDAMI VE ÜRETİMİ ARTIRACAK YENİ MODEL
Diğer yandan ise Hükümet kanadından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda ise yeni bir üretim modeli üzerinde çalışıldığı ifade edilmişti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak; “Sadece Zonguldak değil, tüm kömür üretim alanlarında, istihdamı, üretimi ve katma değeri artıracak bir modeli hayata geçiriyoruz. Enerjide de milletimizle, milletimizin, işçimizin sevineceği yeni bir modelle, Zonguldakı da, diğer kömür şehirlerimizi de kalkındıracağız şeklinde açıklamalarda bulunmuştu

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER