Gökçebey'de polis teşkilatının kuruluşu kutlandı

Gökçebey'de polis teşkilatının kuruluşu kutlandı

Gökçebey'de polis teşkilatının kuruluşu kutlandı

Gökçebeyde Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. yıldönümü İlçe Emniyet Amiri Hasan Bektaş tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
Bektaş, Polis teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümü nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. Türk polisi Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumayı kendisine daima şiar edinmiş, vatandaşın can mal ve namusunu korumuş, Anayasa ve yasalardan aldığı yetkilerini, halkın sevgisini de arkasına alarak bu güne kadar en doğru ve en etkili şekilde kullanmış ve görevini başarıyla yerine getirmiştir. Milletimizin huzur ve güvenliği için bundan sonra da bu üstün görev sorumluluk anlayışını sergilemeye devam edecektir.Vatan, Millet ve Cumhuriyet düşmanlarına karşı göğsünü siper yapan bu görevi yaparken Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı kalan polisimiz bundan sonrada Atasına ve Milletine layık olarak vazifesini sürdürecektir. Bir ülkede her şey, asayişin sağlanması ile ilgilidir. O ülkede halkın huzur ve güveni sağlanmazsa ekonomideki istikrarı da sağlanamaz. Bunu da sağlayacak olan Polis teşkilatıdır.İyi yetişmiş, kararlı, aktif, süratli, nitelikli, gücünü yasalar ve halktan alan Türk Polisi bu hasletleri ile geçmişten bu yana ülkemiz için kötü emeller besleyen dış mihraklar ile onların yerli işbirlikçilerine karşı daima büyük bir caydırıcı güç olmaya ve Cumhuriyetimizin ve Demokrasinin güvencesi olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Emniyet Teşkilatımızın bu anlamlı gününde vatanımızın ve milletimizin birliği ve kutsal görevi uğruna şehit düşmüş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, teşkilatın güzide mensuplarına mesleki ve özel yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum dedi.
Törene,Gökçebey Belediye Başkanı İsmet Karcı, eski Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Hamdi Çakar, İlçe Emniyet Amiri Hasan Bektaş, Daire Amirleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Polis Haftası kutlama etkinliklerinde şiir okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

haber

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER