Gören gözler dağıtılmaya başlandı

Gören gözler dağıtılmaya başlandı

Gören gözler dağıtılmaya başlandı

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldak’ta görme engelli vatandaşların bilgi çağından yeniliklerden faydalanabilmesi için dağıtılın gören gözler için teşekkür etti.

“155 ADET DAĞITILACAK”
TSD Başkanı Hüseyin Şirin açıklamasında, “Gören Göz Projesi 2018 yılı kapsamında Zonguldak’ta başlatıldı . Görme engellilerin bilgi çağının getirdiği yeniliklerden faydalanabilmeleri için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile başlatılan ve görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayarak bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla yürütülen Gören Göz Projesi 2018 yılı kapsamında İlimizde de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından cihazı almak için müracaat eden Görme engellilere kurs verilerek dağıtımı devam ediyor. İlimizde bu cihazdan 155 adet dağıtılacaktır” dedi.

“TEŞEKKÜR EDERİZ”
Gören göz projesinin görme engelli vatandaşlara büyük avantaj sağlayacağına dikkat çeken Hüseyin Şirin, “Gören Göz cihazı, görme engellilerin ulaşmak istediği yere sesli komutlar yardımıyla yürüyerek veya otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak gidebilmesi amacıyla tasarlanmış Gören Göz yazılımının yüklenmiş olduğu ve GPS alıcısına gelen koordinat bilgilerinin sayısal harita yardımıyla işlenmesiyle görme engelliyi sesle veya tuşla gitmek istediği adrese doğru yönlendirecek olan bir akıllı telefon cihazı olarak tasarlandı. Gören Göz cihazları sahip olduğu navigasyon özelliği sayesinde görme engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırıyor. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu olarak Görme Engelliler için önem arz eden bu çalışmayı başlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve Hükümetimize tüm Engelliler adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER