Gözaltı sayısı 35 oldu

Suç örgütüne yönelik 2 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 35'e yükseldi

Gözaltı sayısı 35 oldu

Zonguldak merkez ile Ereğli ve Kilimli ilçelerinin yanı sıra, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 35e yükseldi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, il genelinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda 14 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada gözaltına alınan şüphelilerin kent merkezindeki bazı iş yerlerini tehdit ve tefecilik yoluyla aldıkları ve bazı ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edildi.

- Olay

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 2 gün önce düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen R.K. liderliğinde, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, kumar oynatmak, ihaleye fesat karıştırmak, haraç almak, tehdit, silahla yaralamak, yağma, nitelikli dolandırıcılık ile 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çeşitli markalarda silahların yanı sıra bir miktar para, senetler, çek koçanları, dijital materyaller, bazı belgeler ile bilgisayarlara el konulmuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER