GÜNER'DEN 'YAŞLILAR HAFTASI' MESAJI

GÜNER'DEN 'YAŞLILAR HAFTASI' MESAJI

GÜNER'DEN 'YAŞLILAR HAFTASI' MESAJI

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güner, mesajında, yaşlı nüfusun artan oranının yanında yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlendiğini ifade etti.

Genç gruplarda sağlık hizmetlerinin temel hedefi tedavi iken, yaşlı gruplarda esas hedefin yaşam kalitesinin arttırılması ve korunması olduğunu aktaran Güner, şunları kaydetti:

Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin korunması ise yalnızca tanı ve tedavi hizmetlerinin uygun ve etkili sunumuyla değil, aynı zamanda sağlıklı yaşam davranışları ve güvenli çevre ortamının oluşturulmasıyla da gerçekleşir. Güvenli ve sağlıklı çevre önlemleri yaşlılık döneminde düşmelerin önlenmesinde en önemli faktördür. Düşme yaşlılar arasında görülen en sık yaralanma nedenidir. Yaşlı bireyler arasında başta kalça olmak üzere çeşitli kemik kırıklarıyla sonuçlanan düşmeler, hareketsizliği artıran ve yatağa bağımlılığa neden olan bir faktördür. Düşmelerin, yaşlılarda bağımsızlık ve güven kaybına neden olabileceği de bilinmektedir. Yaşlılarımızın yaşadığı ortamları güvenli hale getirmek için alınacak küçük önlemler arasında kaymayan paspas veya yer döşemesi seçimi, tutamaklı merdiven, görme derinliğinde algılama bozukluğuna yol açmayacak desenli halı-kilim kullanımı, yeterince aydınlatılmış yaşam alanları, rakamları kolayca seçilebilen telefonlar ve kolayca görülebilecek acil telefon numaraları yerleştirilmesi yer almaktadır.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER