Güney'den adaylık açıklaması!

Güney'den adaylık açıklaması!

Güney'den adaylık açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’de başlayan Olağanüstü Kurultay çalışmalarını değerlendiren Başkan Güney, delege ne karar alırsa ona saygılı olacaklarını belirtti. Diğer taraftan Zonguldak’ta düzenlenen 15 Temmuz etkinliklerine partili birinin cenazesi sebebiyle katılamadıklarını dile getiren Güney, sabah saatlerinde yapılan etkinliklere katıldıklarını dile getirdi. Ayrıca Valilik tarafından kendilerine programların tebliğ edildiğine dikkat çeken CHP’li Güney, buna rağmen resmi bir davetiye gelmediğinin altını çizdi.
CHP’nin daha önce 15 Temmuz ile ilgili ‘Kontrollü darbe’ açıklamalarının ve akabinde CHP’nin 15 Temmuz ile ilgili ‘darbe’ açıklaması ile değişen tutumu üzerine değerlendirmelerde bulunan CHP’li Güney, “Darbe ile ilgili bazı eksik bilgiler var. Ve bu eksik bilgileri prime çevrilebileceğini biliyoruz. Darbe konusunda darbeye karşı olan net tavrımızın arkasındayız. Ama yapbozun bazı parçalarının eksik olduğunu da söylememiz gerekiyor” dedi.
Yerel seçim süreci ile ilgili değerlendirmeler yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Belediye başkanlığı adaylığı düşünmediğini teşkilatın başında partiyi seçimlere götüreceklerini ifade etti. CHP Genel Merkezi’nden kendisinin aday olmasının istenmesi halinde ne yapacağı sorulan Başkan Güney, ne olursa olsun asla aday olmayacağının altını çizdi. 
“ZAMANLA NETLEŞİR”
CHP Genel Merkezi’nde başlayan değişim rüzgarları hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Güney açıklamasında, “Kurultay için arkadaşlar yeterli imzayı toplarlarsa herkes saygı gösterir. Genel merkezi yıpratmak anlamı taşımadan toplanacak imzalara kimsenin saygı göstermeyeceğini düşünmüyorum. Ancak Zonguldak içerisinde ki kurultay delegesi arkadaşların henüz böyle bir çaba içerisinde olduklarını görmedim. Onun için şu anlık bir şey söyleyemem. Ve bir yorum yapamam. Önümüzde ki iki üç gün içerisinde bu işler daha netleşir ve belli olmaya başlar” dedi.
“CENAZEMİZ VARDI”
15 Temmuz’da madenci anıtında düzenlenen etkinliğe cenaze sebebiyle katılamadıklarını ifade eden Güney, “14 Temmuz’dan beri gerçekleştirilen bütün etkinliklere katıldım. 15 Temmuz günü saat 11’de başlayan şehitlerimiz için okunan şehitlikte ki Kur’an’da CHP il Başkanı olarak yerimi aldım. Belediye Başkanımız da bizle beraberdi. Programın bitiminden sonra Çatalağzı’nda partimizin üyesi olan arkadaşımızın cenazesi vardı ona katıldım. Çaycuma’da köyüne defnedildi. Tabi ki orada akşam cenazemizin Kur’an’ı vardı. Arkadaşlarımızla Kur’an’a katıldık. Ve ona katılım gösterdiğimiz için akşam programa katılamadık. Tabiki biz 15 Temmuz konusu ile ilgili fikirlerimizi çok net olarak söylüyoruz. Şehitlerimiz bu vatanın evlatları. Ve kimse onların üzerinden siyaset yapmasın. Yarın CHP’li bir ailemizin çocuğu şehit olursa, o mertebeye erişirse biz onun cenazesini kaldırırken kaos mu ortaya çıkacak? Böyle bir kaosun ortaya çıkmasına müsaade etmeyiz. Biz bu vatan uğruna çok şehit vermiş bir toplumuz. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale’den şehit olanla bu vatanın evladı ise 15 Temmuz şehitleri için de biz bu tavrımızı ortaya koyuyoruz. 15 Temmuz ile ilgili gereken her şeyi söyledik ve tavrımızı aldık. Dün ki program için de gereken her şeyi söyledik. Katılabildiğimiz ölçüde her yerde bulunduk. 15 Temmuz programına katılamamamız ile ilgili durum bahsettiğimiz gibidir. Kimse programı protesto ettiğimiz anlamını çıkarmasın. Bu dava bizim de davamızdır. Ve biz davamıza sahip çıkarız. Ve Zonguldak halkına bunu açık açık söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“EKSİK BİLGİ VAR”
Darbe teşebbüsünde CHP’nin değişen tutumu üzerine açıklamalar yapan CHP’li Güney, “Açık konuşmamız lazım ki darbe ile ilgili kişiden kişiye değişen bazı soru işaretleri var. Bu durum da ister istemez bizi başka düşüncelere çekiyor. Darbe ile ilgili bazı eksik bilgiler var. Ve bu eksik bilgileri prime çevrilebileceğini biliyoruz. Darbe konusunda darbeye karşı olan net tavrımızın arkasındayız. Ama yapbozun bazı parçalarının eksik olduğunu da söylememiz gerekiyor” dedi. 
“ADAY DEĞİLİM”
Yerel seçim süreci ve Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda net  konuşan Başkan Güney, “Benim için önemli olan partimin Zonguldak’ta iyi bir yerde olması. Gönlüm tüm belediyelerin CHP belediyesi olmasını tabi ki ister. Biz bunun 2014’te iyi ekip ve çalışma ile örneklerini verdik. Şuan ki yönetimde de o dönemki arkadaşlarımız var. İl yönetim kurulunda yerel yönetimlerden sorumlu Muzaffer Soyar arkadaşımız var. O da bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızdan. Şuan ki mevcut belediyelerde biz bir araştırma yapıyoruz. Programlar konusunda şuandan itibaren hazırlık içerisindeyiz. Partililerden aldığımız analizlerden neyin nerede eksik olduğunu nerede, nasıl, ne yapmamız gerektiğini tespit ediyoruz. Gene akıllı hareket edersek, vatandaşa yaklaşırsak başarılı oluruz. İnsanlara dokundukça insanlara yaklaştıkça insanlar da size yakınlaşıyor. Zonguldak iyi bir çalışma ile başarılı olacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Benim adaylık veya başka bir görev ile ilgili beklentim yok. Benim şuan ki görevim bu işlerin organize ve koordinesini sağlamak. Genel merkezimiz il başkanlığı noktasında bize bu görevi layık gördüğü sürece bu görevi yapmaya devam edeceğim. Genel merkez aday olsa derse yine aday olmam. Başka bir arkadaşı önerebilirim” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 21:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER