Haberal, Dünya bilim insanlarını Ankara’da topluyor

Dünya Organ Nakli Derneği ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, Organ nakli konusunda Yurt içi ve yurt dışından bilim insanlarını Türkiye’ye getirecek.

Haberal, Dünya bilim insanlarını Ankara’da topluyor

Prof.Dr. Mehmet Haberal, farklı dinlerin organ nakline bakışını incelemek amacıyla uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.

Prof.Dr. Mehmet Haberal, farklı dinlerin organ nakline bakışını incelemek ve bu konunun yol açtığı sorunlara cevap aranması amacıyla 12-13 Mart 2020 tarihleri arasında Ankara'da Başkent Üniversitesi kampüsünde "Ölen İnsanların Organlarının Kullanımı ve Bu Konuya Dini Bakış" adlı uluslararası sempozyum düzenleyecek. Organ nakli konusunda ülkemizin dünyadaki yerini bir kez daha gösterecek olan Prof.Dr. Haberal, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Organ nakli; günümüzde birçok kronik organ hastalıklarında kullanılan rutin, geçerli ve ileri bir tedavi yöntemi olarak kabul görmektedir. Ülkemiz, özellikle canlı donör nakillerinde, dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almaktadır ve bununla birlikte en çağdaş yasalara sahiptir.

Ancak dünyada olduğu gibi ülkemizde de kültürel ve dini inançlar organ nakli faaliyetlerinde önemli rol oynamaktadır. Bugün sahip olduğumuz imkânları en iyi şekilde kullanmaya devam edebilmemiz için farklı dinlerin organ nakline bakışını incelememiz ve bu konunun yol açtığı sorunlara cevap aramamız gerektiği inancıyla 12-13 Mart 2020 tarihleri arasında Ankara'da Başkent Üniversitesi kampüsünde "Ölen İnsanların Organlarının Kullanımı ve Bu Konuya Dini Bakış" adlı uluslararası sempozyumu düzenliyoruz.

Sempozyumun geniş kitlelere ulaşabilmesi ve mümkün olan en yüksek faydayı sağlayabilmek amacıyla; Sayın Sağlık Bakanı, T.C. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, İlahiyat Fakültesi Dekanları, Diyanet İşleri Eski Başkanları, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Türkiye Musevileri Hahambaşılığı toplantımıza davet edilmiştir. Yurt içi ve Yurt dışından İslam, Musevi ve Hristiyan camialarının önde gelen düşünürleri, organ nakli konusunda dünyaya liderlik eden pek çok bilim insanı ile Avrupa, Güney Amerika, Afrika, Ortadoğu, Hindistan, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelenda Organ Nakli Dernekleri Başkanları Sempozyuma davet edilmiştir. Tıp ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri de toplantımıza davet edilenler arasındadır.

Ülkemizin organ nakli konusunda dünyadaki yerini bir kez daha göstereceğini düşündüğüm bu Sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor ve saygıyla sunuyorum."

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER