Habersiz ‘Masa Başı Deprem Tatbikatı” gerçekleştirildi

Habersiz ‘Masa Başı Deprem Tatbikatı” gerçekleştirildi

Habersiz ‘Masa Başı Deprem Tatbikatı” gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ‘Afetlere Hazırlık Yılı’ tanıtımında duyurulan habersiz tatbikatlar kapsamında Zonguldak’ta “Habersiz Masa başı Deprem Tatbikatı” gerçekleştirildi.
Bartın merkezli bir deprem senaryosu ile habersiz tatbikatın talimatını veren Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, talimat sonrası gerçekleştirilen Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantıya da başkanlık etti. 
Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) il planından sorumlu hizmet gruplarının intikal ve operasyon becerilerinin sınandığı tatbikat çerçevesinde düzenlenen toplantıya AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ve AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan ile Zonguldak Koordinasyon üyeleri katıldı.
Tatbikat da, Zonguldak’ta meydana gelebilecek herhangi bir depreme hazırlıklı olunması gerektiğini işaret eden Vali Bektaş yaptığı açıklamada: “AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ve AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Sayın Abdulkadir Tezcan’ın da katılımıyla habersiz deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Şehrin afet müdahalesine hazırlık kapasitesi, yetenekleri ve becerilerinin imtihan edilmesi bakımından bu tatbikat çok büyük bir önem taşımaktadır. Depremin ya da afetin ne zaman geleceğini bilemeyiz. Afet ve acil durumlarda ihtiyaç duyulan hizmetlere göre oluşturulan ve Yerel Düzey Afet Müdahale Planında bulunan Hizmet Gruplarının, görev ve sorumlulukları çerçevesinde afetin yönetileceği noktaya intikal sürelerini görmüş olduk” dedi.
Vali Bektaş ayrıca, Zonguldak’ta önümüzdeki dönemlerde İl bazında bu tatbikatların devam edeceğini , bu habersiz tatbikatlarla birlikte afetlere daha hızlı ve etkili müdahale edileceğini sözlerine ekledi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2019, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER