HABİPOĞLU TEKRARDAN BAŞKAN

Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odasının Olağan Genel kurulu yapıldı. Memurlar Lokalinde yapılan ve divan başkanlığını eski Oda Başkanı Şükür Küçükali’nin yaptığı kongreye, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Fatma Gülay, Trabzonlular Derneği Başkanı...

HABİPOĞLU TEKRARDAN BAŞKAN

Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odasının Olağan Genel kurulu yapıldı.

Memurlar Lokalinde yapılan ve divan başkanlığını eski Oda Başkanı Şükür Küçükali’nin yaptığı kongreye, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Fatma Gülay, Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Terziler Odası Başkanı Murat Bahadır, Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hikmet Hacıabdurrahmaoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, Pazarcılar Odası Başkanı Tunay Küçük  Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük esnaflar ve misafirler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşının okunmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak ibra edildi.

Kongrede Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odasının ismi değiştirilerek, Zonguldak  Bakkallar, Tekel Bayileri ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanlığı olarak kabul edildi.

Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Kadir Habipoğlu yaptığı konuşmada, “Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası ilimizin en büyük ve en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olup Bakkallar, Tekel Bayileri, Kantinciler ve diğer bazı meslek dallarımızı kapsayan esnaf toplumundan oluşmaktadır. Kısacası biz büyük bir aileyiz. Dolayısıyla ne kadar birlik ve bütünlük içinde olursak o kadar güçlü bir aile olacağımız da açıktır” dedi.

Habipoğlu konuşmasında, “Mahalle bakkalı sadece ticaret erbabı değil aynı zamanda mahallenin sakinidir, bekçisidir, ışığıdır, zor günlerde ilk başvuru adresidir. Veresiye defteri hiç kapanmayan en vefalı dosttur” diyerek şunları söyledi:

“Zor şartlar altında ticaret hayatını devam ettirmeye çalışan mahalle bakkallarımızı marketler zincirlerinin rekabetinden korumak için acil tedbirler alınması gerekiyor. Bu tedbirlerin en başında gelen ise yıllardır TBMM rafında bekletilen marketler yasasının çıkmasıdır. Birçok üyemiz ekonomik koşullar nedeniyle çek ve senetlerini kredilerini ödeyemez duruma gelmiş bu nedenle zaman zaman icra takibine uğramış bulunuyor. Hükümetler tarafından zaman zaman çıkartılan sicil afları uygulamada bankaların inisiyatifine bırakıldığından, gerek bakkal ve bayilerimiz, gerekse diğer esnaf ve sanatkarlarımız sicil aflarından faydalanamamış, bu konudaki yasal düzenlemeler kağıt üstünde kalmasın istiyoruz.  Yine acilen uygulanabilir bir sicil affının çıkarılıp esnafımıza nefes aldırması hükümetlerimizden ilk beklentilerimiz arasındadır. Bu konuda üst kuruluşlarımızı da göreve davet ediyoruz.

ESNAFIMIZA ÖZEL TEŞVİK UYGULANMASINI BEKLİYORUZ

Aynı şekilde Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin de esnafımıza müşteri gibi değil esnaf olarak bakmasını sonuçta esnafımızın  ödediği aidatlarla varlığını devam ettirdiğini unutmaması, aynı zamanda kendi üyeleri olan üyelerimize kredi konusunda yasal zeminde her türlü kolaylığı getirmesini hatırlatmak istiyoruz. Vergilendirme SSK, Bağkur primlerinde kredi  kullandırmada küçük esnaf ve sanatkarlara özel teşvik uygulaması da hükümetten beklentilerimiz  arasındadır. Bu konuda kapsamlı bir çalışma ve yasal düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Bu arada odamız üyelerin ticari hayata ilişkin her türlü sorunu görüş ve önerilerini bize iletmelerini yönetim olarak görüşleri doğrultusunda bir yönetim anlayışına sahip olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.

ÜYELERİMİZE FEDAKARLIKTA BULUNMAYI GÖREV EDİNDİK

Bir aile büyüğünün ailenin her ferdinin, her sorununda onun  yanında ona destek olma adına tüm fedakarlıkları yaptığı gibi biz de üyelerimize fedakarlıkta bulunmayı görev edindik. Bu bizi hiçbir zaman yormayacağı gibi bir meslek odasının üyeleri ile dayanışmasının en büyük örneğidir. Allah izin verirse görevimiz süresince çizgiden ayrılmayı hiç düşünmüyoruz. Bu bizim en ayrıcalıklı özelliğimiz olarak kalacaktır. Esnafa hizmeti amaç olarak bilmekteyiz. Şuradaki birlik ve beraberliğimiz, milletimiz ve ülkemiz açısından çok değerli. Şuydu, buydu, falandı, filandı demeden vatandaş olmanın gereğini yaptık. Konuşmamın başında belirttiğim gibi her zaman her konuda birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde sorunlarımızı daha kolay aşabileceğimizi, sesimizi daha güçlü duyurabileceğimizi vurgulamak istiyorum. Bu kuruluşların gerçek sahibi üyeleridir. Dolayısıyla genel kurulumuza katılıp kendi iradenize sahip çıkmanız, yöneticilere yol gösterici olacaktır. Bu göreve başlarken bir farkındalık yaratabilme, üyelerimiz arasında  ayrımcılık yapmadan eşit davranabilme adına görev süremiz içinde üzerinde hassasiyetle durduğumuz en önemli konudur. Ülkemizin içte ve dışta düşmanları bir buçuk yılı aşkın süredir emellerine kavuşamadıysa bunun yegane sebebi sizlerin, milletimizin birliği beraberliğidir. Aman birliğimizi bozmayalım”

Oda Başkanı Habipoğlu’nun konuşmasının ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda yönetim kurulu şöyle oluştu:

Başkan Kadir Habipoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Hasan Çakır, Berk Park, Koray Sürmen, Ali Alioğlu, Aydın Arıcı ve Sadettin Yıldız, Denetim Kurulu: Bilal Aydın, Salim Genç ve Yasin Yasan

Yaklaşık 350 üyenin oy kullandığı Oda seçimlerinde yeni yönetim kurulu bu hafta içinde toplanarak görev bölümünü yapacaklar. 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2018, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER