Hacı Bayram Tombul'dan çarpıcı açıklamalar

Hacı Bayram Tombul'dan çarpıcı açıklamalar!..

Hacı Bayram Tombul'dan çarpıcı açıklamalar

Enerji Bir Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen mevzuat ve toplu sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, TTK kurul toplantısına katılmak üzere Zonguldak'a geldi. Memur Sen Zonguldak İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, "Memurlara dört artı dört değil gerçek enflasyon üzerinden gerçek zamdı' dedi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun işçi açıgının acilen gidilmesi gerektiğini belirten Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumun'da sadece işçi sayısının azalmadığını bununla birlikte memur sayısında da azalma olduğuna dikkat çekti. Tombul : "Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun kurul toplantısı sebebiyle Zonguldak'tayız. Umarım çalışan arkadaşlarımız hakkında önemli kararlar alırız. Geçmişte alınan kararların tetkiki var, bunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız, toplu sözleşmede alınan bazı kararlar vardı bu kararların bir kısmı uygulandı bazıları da uygulanmamıştır. Ayrıca genel müdürümüzüde ziyaret edeceğiz. İnşallah Önemli kazanımlar elde ederek buradan gideriz.''dedi.

ÜLKEMİZİN PRESTİJİ ARTTI

Barış Pınar Harekatı'nda şehit olan güvenlik güçlerimize rahmet dileyen Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul şunları ifade etti: "Ben başta ülkemizin Barış Pınarı harekatı'nda şehit olan ve gazi olan askerlerimize emniyet güçlerimize Allah'tan rahmet ve milletimize de sabırlar diliyorum. Ülkemiz zor şartlardan geçiyor. Ülkemizde 3,5 milyon suriye'linin evlerine yurtlarına dönmesi söz konusu olacak. İnşallah Ülkemizde misafir ettiğimiz misafirlerimiz Ülkelerine dönerler. Türkiye'de sadece Suriyeli mülteciler yok. Türkiye'de dört buçuk milyon mülteci var bunların arasında Irak, Afganistan, Somali'den Afrika ülkelerden gelenler var. Memur-sen olarak da yapılan her türlü millet menfaati olan şeyleri destek veriyoruz.PKK terörüne karşı eylem sürdüren Diyarbakır'daki annelerimiz var, inşallah onlar da tez zamanda çocuklarına kavuşurlar" dedi.

MEMURUN HAKKI 4 ARTI 4 DEĞİL GERÇEK ZAMDI

Toplu sözleşmede 464 yerine gerçek bir zam oranı beklediklerini ancak bekledikleri zam oranı verilmeyince toplu sözleşmeye imza attıklarını belirten Enerji Bir Sen genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul şunları ifade etti; "Toplu sözleşme süreci geçirdik.Şu anda yapmış olduğumuz son toplu sözleşme zam oranında mutabık kalamadık. Çünkü Türkiye'nin gerçekleri ile bize önerilen zam teklifleri birbiriyle uyuşmuyordu. Türkiye'nin gerçekleri ve resmi enflasyon verileri bilinen enflasyonun altında bir talebe girilmesi bizim bu Toplu sözleşmeyi imzalamamızı gerektiriyordu ve öylede oldu.Memurlar 4 artı 4 değil gerçek enflasyon üzerinden gerçek zamdı. Hedefimiz bundan sonra Toplu sözleşme yasasının değiştirilmesidir."dedi.

KURUMDA SADECE İŞÇi DEĞiL MEMUR DA AZALDI

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun Ülkemiz için hayati öneme sahip olan taş kömürünü ürettiğini ve kurumda azalan işçi sayısının arttırılması gerektiğini ve ayrıca kurumda sadece işçi sayısının değil memur sayısının azaldığını belirten Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul şunları ifade etti: "Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü üzerine 1500 işçi alındı. Biz memur sendika ve memur sayısını da önemsiyoruz ve Taşkömürü Kurumu'nda memur sayısının giderek azalması da söz konusu .Bundan sonra her emekli olan kişinin yerine yeni istihdam olması mutlaka gerekli. Yerli ve milli kaynakları bizim acilen dönmemiz lazım." dedi.

TAMAMEN YIPRATMA AMAÇLI

Memur Sen'de görev yapan sendikacılaın yūksek maaş aldıkları yönünde ki eleştiriler sorusunu yanıtlayan Enerji Bir Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, "Biz sendikalar da hem kendi içerisinde hem de kendi dışında muhalif olan arkadaşlarımız var. Bunların söylemiş olduğu şeyler. Ben ne diğer sendikacıların aldıkları ücretleri takip ediyorum  ne de böyle bir derdim var. Biz sadece sendikamız da genel kurulumuzun uygun görmüş olduğu ücretleri alıyoruz. Bunun haricinde herhangi bir harcama ve yolluk gibi ödemelerimiz yoktur. Bunların tamamı sendikacılığı ve sendikaları halk nezdinde küçük düşürmek veya onları tartışmaya açmak yıpratmak maksatlı yapılan şeyler ve artık bunlara cevap vermek istemiyorum." dedi.


 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER