HALKBANK'TAN GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK

HALKBANK'TAN GİRİŞİMCİ KADINLARA DESTEK

Halkbank Üreten Kadınlar Zirvesi’nde 09.03.2021 günü konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 2020 yılında 180 bin 500 kadın girişimciye, bir kısmı sıfır faizli olmak üzere, toplam 8 Milyar TL Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli, uygun maliyetli kredi kullandırıldığını belirterek, kadın girişimcilere 100 bin liraya kadar yeni finansal destek sunacaklarını açıkladı.

Kadınların finansman olanaklarına erişmesi için imkanlar oluşturmaya ve girişimleri desteklemeye önem verdiklerini bu amaçla dönem dönem özel ürün ve hizmetler geliştirdiklerini belirtti. 

En güncel örneğin ilk defa işini kuracak ya da halihazırda işini kurmuş olan kadınlara yönelik “Kadın Girişimci Kredisi” ürünü olduğunu, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bu ürünü hayata geçirdiklerini belirtti. Kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve iş fikirlerinin filizlenmesine imkan tanımak amacıyla 100 bin liraya kadar finansal destek sunulacağını ifade etti. 

KOSGEB Veri Tabanına Kayıtlı, aktif ve bilgileri güncel Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılan bir diğer Halkbank kredi ürününün KOSGEB KOBİ Finansman Destek Paketi kapsamında, cari kredi oranlarının 10 puan altında, oldukça düşük maliyetle 70 bin liraya kadar destek sunduklarını, diğer  bir önemli desteğin ise; KOSGEB eğitimini tamamlamış ve 30 yaşını doldurmamış genç kadın girişimciler için 100 bin TL limitli,  en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olup ustalık belgesi ile ilgili meslek kolunda son bir yıl içerisinde kendi adına işletme kuran kadın girişimci esnaf ve sanatkarlar için ise 225 bin TL limitli, sıfır faizli kredi kullanma imkanı sunduklarını söyledi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Halkbank’ın kadın girişimcilere sağlamış olduğu bu avantajlı destekler için Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a teşekkür ederek kadın girişimcileri, kendi işlerini kurmaya, iş kurmuş olanları da işlerini büyütmeye davet etti. Kadın girişimcilerimiz Halkbankasının sağlamış olduğu bu imkanlardan haberdar olsunlar ve ihtiyacı olanlar  yararlansınlar istiyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2021, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER