Hangi Mahalle Ne Kadar Pay Alacak

Hangi Mahalle Ne Kadar Pay Alacak

Hangi Mahalle Ne Kadar Pay Alacak

...ÖZEL İÇERİK...

7 Şubat Çarşamba günü toplanan Zonguldak Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e 16,5 Milyon Lira borçlanma yetkisi vermişti. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti ise borçlanma yetkisine şartlı olarak ‘Evet’ demiş hatta Cumhuriyet Halk Partisi bile alınan borcun hizmetlerde harcanıp, denetlenmesi gerektiğine vurgu yapmıştı. Bir önceki hafta komisyona giden maddeler 7 Şubat’ta meclis üyelerinin önüne rapor olarak sunulmuş ve 16,5 Milyon Liranın hangi bölgede ne gibi hizmetler için kullanılacağı belirlenmişti.
Komisyon raporuna göre;
10 Milyon Liranın sıcak asfalt işine
5 Milyon Liranın parke yapımına
1,5 Milyon Liranın ise sanat yapılarının yapılmasına ayrılacağı belirlendi.
10 Milyon Liralık sıcak asfalt işi yapılan öncelikle alanların ise yine komisyon raporu ile çerçevesi çizildi. Buna göre en fazla pay sahibi yerler; Dilaver bölgesine 7.371 ton sıcak asfalt dökülmesi planlanarak en büyük payın bu bölgeye ayrıldığı görülüyor. Bu bölgeyi Orman B.M ve İnağzı bölgesi 6.174 ton ile takip ederek en çok sıcak asfalt payını alan ikinci alan olarak göze çarpıyor. Bu bölgeleri ise 5.515 ton ile Ontemmuz ve Acılık bölgesi takip ediyor.
Yapımına 5 Milyon Lira bütçe ayrılan parke işi için öne çıkan 3 bölge ise şu şekilde gerçekleşti;
42.065 mekreküp ile Birlik Mahallesi parke yapımından en büyük paya sahip. Birlik Mahallesini ise 17.635 metreküp ile Yeni Mahalle takip ediyor. Terakki Mahallesi ise parke yapım işinden aldığı 17.092 pay ile ilk üçe girmiş durumda.
Genel itibari ile hemen hemen tüm mahallere dağıtılan bütçenin ardından krediyi İçişleri Bakanlığı’nın onaylanması durumunda işlerin yaz aylarında başlaması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere mecliste ki tartışmalarda ve daha sonra medya yayın organlarında çıkan haberlerde Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, seçime bir yıl kala yaptığı borçlanma ile ‘Seçim yatırım’ eleştirilerine maruz kalmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 07:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ekrem Akbıyık
Ekrem Akbıyık - 6 yıl Önce

iyi günler,
Yukarıda belirtilen rakamlarda 16.5 milyon lira rakam kimin için ne için hangi köyler için?
Siz gelin bizim köyümüzün yollarını görün çok kötü berbat köyümüze arabamla çıkarmıyorum. 2019 da seçimler yaklaşıyor Sizler partiler oy için köyümüze gelirsiniz?
Herzaman yaptığınız gibi çok sözler verip icrat yapmazsınız!
Zonguldak devrek ALPARSLAN KÖYÜ yetkililer gitsin görsün yazık yazık çok yazık

SIRADAKİ HABER