Hastanelerde dijital dönem...

Hastanelerde dijital dönem...

Hastanelerde dijital dönem...

 Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğunca Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru neticesinde beş hastaneye Dijitalleşme kriterlerince altıncı seviyeye ulaşmış ve ödüllendirildi.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Ertuğrul Güner yapmış olduğu açıklamada şöyle söyledi.
“Dijital hastane derecelendirmesi, sağlık alanında bilişim teknolojileri kullanımının yaygınlaşmasıyla, sağlık kuruluşlarını karşılaştırmada kullanılan ölçütler arasına girmiştir. Uluslararası kabul görmüş bir ölçüt olarak dijital hastane kavramı, bilişim teknolojilerinin hasta ve çalışan yararına kullanıldığı bir hastane örneğini öngörüyor.
HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society - Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) 1961 yılında kurulmuş; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetlerinin sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun ölçüde kullanımını sağlamayı hedefler. HIMSS, kendine başvuruda bulunan hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirerek, geldikleri seviyeyi tespit etmek için dünyaca kabul edilen akreditasyon ve standart modelini (1 ile 7 arası) kullanmakta ve dijital süreçlerini altıncı ve yedinci seviyeye kadar tamamlamış olan hastaneleri ise ödüllendirmektedir.
Bu kapsamda yapılan denetimler sonucunda ilimizde bulunan 5 hastanemiz gerekli başvuruları yapmışlar ve yapılan denetlemeler sonucunda 20 Aralık 2017 tarihi itibariyle HIMSS Seviye 6 sertifikasını almaya hak kazanmışlardır.
Sağlık Bakanlığımıza bağlı 884 hastanemiz 125’i HIMSS Seviye 6 Sertifikası almaya hak kazanmıştır. İlimizde ise 8 hastanemizin 5 tanesinin bu sertifikayı almaya hak kazanması ilimiz adına gurur ve onur vericidir. Yine diğer 3 hastanemizde gerekli alt yap çalışmaları tamamlanmak üzere olup, gerekli eğitim ve başvuru süreçlerinin tamamlanmasının ardından 2018 yılının ilk yarısında HIMSS Seviye 6 sertifikası almaları planlanmaktadır. Böylece Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren hastanelerimizin tamamı Dijital Hastane sertifikasına sahip olacaklardır. Bundan sonraki hedefimiz ise ilimizden en az 1 hastanemizin HIMSS Seviye 7 sertifikası alması olacaktır. Şu anda ülkemizde sadece bir hastane Avrupa’ da ise sadece 3 hastane Seviye 7 sertifikasına sahiptir.
HIMSS Seviye 6 Sertifikası almaya hak kazanan ve bu süreçte emeği bulunan Atatürk Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarına, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetici ve çalışanlarına, Çaycuma Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarına, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarına, Alaplı Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarına, ayrıca Müdürlüğümüzde süreci yürüten ilgili yöneticilerimize ve ilgili otomasyon firması çalışanlarına teşekkür ederim

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER