Hayaldi, gerçek oldu!

Hayaldi, gerçek oldu!

Hayaldi, gerçek oldu!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bağlık Mahallesi Sakindere bölgesi ıslah çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıkladı. Başkan Uysal, başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle bölgede incelemelerde bulundu.
Uysal, 01 Ağustos 2017 tarihi itibariyle 1 milyon 683 bin lira bedelle ihaleye çıktıktan sonra 15 gün sonra yapımına başlanılan Sakindere Islah Projesi kapsamında kaldırım, korkuluk ve asfaltlanma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Başkan Uysal, tüm Bağlık Mahallesi’nin özlemle beklediği proje hakkında şu ifadelere yer verdi:
AYDINLATMA, KALDIRIM, ASFALT VE TAŞ DUVAR
“280 metre uzunluğunda ıslah çalışması kapsamında bitirilen derenin duvar yükseklikleri 5’er ve 3’er metre yapıldı. Dere kenarında 6 metrelik gezi yolu, 7 metrelik araç yolu, sağlı sollu kaldırımları yapılıyor. Bu bölgedeki enerji yer altına alındı ve sokak lambaları yerleştirildi. Şu anda asfaltı yapılıyor ve kaldırım düzenlemeleri devam ediyor. Kaldırımların ve derenin kenarlarına korkuluk yaptırıyoruz. 
PARK, PİKNİK ALANI, GEZİ YOLU, FUTBOL SAHASI
Gezi yolunda yeşil alanlar ile birlikte burada parklar, piknik alanları ve futbol sahaları oluşturacağız. Bölgenin çehresi değişti. Bölgede oturan vatandaşların yüzlerinin gülmesinden dolayı çok mutluyum. Özellikle Bağlık Mahallesi’nde oturanlara ve ilçemize hayırlı olsun.”
HAYAL GİBİ GELİYORDU, ŞİMDİ İSE GERÇEK OLDU
Öte yandan, mahallede oturan bazı vatandaşlar da Başkan Uysal’a teşekkür ederek, “Burasının yapılması bize hayal gibi geliyordu. Çok uzun yıllardır bekledik ama sonunda mahallemiz güzelleşti.” derken, Yılmaz Adıyaman adlı vatandaşta, “Bu dereden akan sular kadar buradaki analar size dua edecek. Bu parklarda oynayan çocuklar mutlu olacak. Allah sizden razı olsun başkanım” cümlelerini kullandı.
MAHALLEDEKİ YÜRÜYÜŞÜMÜZ BİLE DEĞİŞTİ
Bir vatandaşta, buradan taşınmayı düşündüğünü ama yapılan çalışmadan sonra vazgeçtiğini belirterek, “Başkanım, inanın önceden başımız öndeydi şimdi yürüyüşümüz bile değişti. Bu büyük bir hizmet için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Dualarımız sizinle” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 01:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER