HAYIRSEVERLERİN HER TÜRLÜ DESTEĞİNE AÇIĞIZ 

HAYIRSEVERLERİN HER TÜRLÜ DESTEĞİNE AÇIĞIZ 

HAYIRSEVERLERİN HER TÜRLÜ DESTEĞİNE AÇIĞIZ 

Maden Mühendisleri Odası tarafından Atatürk Devlet Hastanesine solunum cihazı bağışında bulunuldu. Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, Zonguldak'ta 69 bin yaşlımız var ve durum çok riskli. Lütfen kimse evden çıkmasın. Çıkanları da gerekirse ihbar edin" uyarısında bulundu.  Maden Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu ve  Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu'nca, maden çalışanlarının yoğunlukta yaşadığı Zonguldak’ ta coronovirüs (Covit-19) tedavisinde kullanılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne solunum cihazı hediye edildi. Maden Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, Yazman Erşat Akyazıl,TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Öztürk,ve II. Başkanı  Levent Yağcıoğlu ve Türk Tabipler Birliği Zonguldak Temsilcisi Dr. Şenol Yavuz ile Başhekim Hasan Tosun törende hazır bulundu. 

YÜKSEL: MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI OLARAK TÜRKİYE'DE BİRÇOK HASTANEYE SOLUNUM CİHAZI HEDİYE ETTİK  
Maden Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, Türkiye genelinde Ankara-Kütahya ve Zonguldak'ta 3 hastaneye solunum cihazı hediye ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti: "Biz Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu olarak mesleğin ve meslektaşlarımızın sorunlarına ülke sorunlarından ayırmayan bir örgütüz. Bu kapsamda coronavirüs ülkemizde ve dünyada salgın haline dönüşmeye başladığında ilk etapta hem kendi önlemlerimizi aldık hem de madencilikle ilgili alınması gereken önlemler ilişkin toplumsal sorumluluğumuz gereğini yaptık. Türk Tabipler Birliği Merkez ve onun aracılığıyla da Zonguldak Tabibler Odası ile işbirliği halini girdik ve kendi imkanlarımızla  3 adet solunum cihazı aldık. Dün Kütahya'da bir hastaneye teslim ettik, bugün Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne teslim ediyoruz ve yarın da Ankara Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne teslim edeceğiz"dedi.

 ÖZTÜRK: HASTANEMİZE KATKI VERMEK İSTEDİK 
Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Öztürk,hastaneye katkı verebilmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.  

TOSUN: ZONGULDAK'TA 69 BİN YAŞLIMIZ VAR, KİMSE EVDEN ÇIKMASIN, ÇIKANLARI GEREKİRSE İHBAR EDİN! 
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun'da hastaneye yapılan solunum cihazı bağışı nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek teşekkür etti. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesi kapsamında Türkiye'nin ilk 5 bine girdiğini ancak riski çok yüksek olduğunu belirten Başhekim Hasan Tosun, Zonguldak'ta 69 bin yaşlımız var ve risk oranı gerçekten çok yüksek. Sadece yaşlar değil gençler de sokağa çıkmasın" uyarısında bulundu. Hastane olarak Sağlık bBkanlığı ile birlikte A planı, B planı ve C planlarının hazır olduğunu belirten Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun şunları söyledi:"Ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz. Zonguldak'ta  karantina hastanesi karşı hastane ile birlikte biziz. Kamu kurumlarında esnek çalışma modeline geçildi. Bizde esnek çalışma metoduna geçebiliriz ama ondan sonraki süreç bildiğim için çok yoğun olacak. Hiçbir istek yapmadan böyle bir bağışta bulunduğu için hakikaten çok minnettarım ve çok teşekkür ediyorum. Türk halkı da bu konuda çok hassas şu anda sağlıkçıların üzerine çok çok büyük bir yük binmiş durumda biz bunun farkındayız. Dün sağlık bakanımızda söyledi. Bu süreçte görevden kaçan bana göre vatan hainidir. Mehmetçiğimiz yurtdışında ve yurtiçinde savunurken şehit olurken biz de gerekirse canlarımızı vermeye hazırız. Önümüzdeki 3 haftalık kritik bir süreç söz konusu.Bu işi geçersek ve hasta sayısını belli bir oranda tutarsak biz bunun altından kalkacağımıza inanıyoruz" dedi.

HAYIRSEVERLERİN HER TÜRLÜ DESTEĞİNE AÇIĞIZ 
Şuan da hastane olarak her türlü desteklere açık olduğunu da ifade eden Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz şuanda her türlü desteğe açığız. Hastane olarak hiçbir eksiğimiz söz konusu değil ve malzeme açısından Türkiye'nin sayılı hastanelerinden birisiyiz. Diğer malzemeler açısından da eğer yardım sevenler varsa hastaneye destek vermek istiyorlarsa onlar da desteklerini verebilir. Bizim elimizde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi olarak yoğun bakım sayısı açısından Türkiye ortalamasının üzerinde bir yoğun bakım sayımız var ama şöyle de bir sıkıntımız var. Türkiye'de ilk 5 de, Yaşlı nüfus oranında Zonguldak'ta 69 bin yaşlı nüfus var. 69 bin yaşlı Zonguldak bölgesi için çok büyük bir sıkıntıdır. Onun için herkes emniyetini sağlayacak gerekirse ihbar edecekler.İnsanlar dışarı çıkmamalı.''
 

A-B ve C PLANLARIMIZI YAPTIK 
Desteğe ihtiyacımız var ama şuanda hiçbir eksiğimiz yok. Bakanlığımız her türlü testi  hastaların ilaçları ne gerekirse yapıyor şuanda hastane koordinasyonumuz çok iyi. 2 tane hastane binamız var ek binayı kullanıyoruz burayı kullanıyoruz. 2 hafta önce bu işte yoğun şekilde kullanılacak A.B ve C planımızı yaptık. Bu işin altından kalkarız ama duyarsız vatandaşlar sebebiyle bu işin sonu kötüye gidebilir. Bir de hiç ummadık yerden bulaşma riski söz konusu olabilir.Siz örneğin anne babanın saklarsınız 14 gün boyunca mı karşı komşunuz saklanmazsa bir anlamı da olmuyor.Yani sosyalizasyon ve evde kalmak çok çok önemli."


 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER