Hayvan gönüllüsü gençler "iyilikte" yarıştı...

Hayvan gönüllüsü gençler "iyilikte" yarıştı...

Hayvan gönüllüsü gençler "iyilikte" yarıştı...

Zonguldak Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, sokak hayvanları için iyilikte yarıştı. Öğrenciler, okul çevresine yaptıkları kulübelerle sokak hayvanlarını besledi.
Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor isimli yarışma kapsamında, sokak hayvanları için Hayvanlar Mal Değil Candır isimli projeyi ortaya koydu. Öğrenciler okul önüne yaptıkları kulübelere kedi ve köpek mamaları koyarak sokak hayvanlarını besledi. Okul içinde İnsanlığa notum var adlı pano, okulun bahçesine ve çevresine kedi yuvaları ve ağaçlara yaptırdıkları kuş yuvaları astı.
Proje hakkında bilgi veren okul öğrencilerinden Tuğçe Yiğit, hayvanların öneminden bahsetti. Asıl amaçlarının sevgi, şefkat ve merhamet ortamı sağlamak olduğunu ifade eden Yiğit, Biz ilk başta iyilik nedir iyilik ile ilgili ayetler, hadisleri araştırdık. Bu konuların bir sadaka sevabı kazanacağını öğrendik ve projemize ibadet aşkıyla başladık. Biz istiyoruz ki dünya barışı sağlansın şiddet, işkence, kötü muamele kalmasın. Hayvanlar, insanlar, çocuklar şiddete maruz kalmasın. Sevgi, şefkat ve merhamet ortamı sağlansın. Bu konu hakkında Allahın sessiz mahlukları olan hayvanları konu edindik. Deniz Feneri Derneğinin İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor projesine katıldık. Projemizde ilk olarak hayvanların yaşam ortamını hazırladık. Onların iyi bir ortamda yaşamasını istediğimiz için gerek mahallemizde gerekse okul önlerinde kedi yuvarı hazırladık. Onlar için kedi mamaları aldık. Kısa sürede kedi ve köpekler bu yuvalarda misafirimiz oldular. Projemizin kalıcı olmasını istediğimiz için çevre okullara tanıtıma gittik. Onlara da hayvan sevgisini aşılamak amacıyla destek olduk. Arkadaşlarımızın düşüncelerini öğrenmek için okul için pano hazırladık. Vatandaşlarla sokak röportajları yaptık. İnsanların hayvanlara bakış açılarını öğrendik. Biz bu projeyi sene sonuna kadar devam etmeyi düşünüyoruz. Çünkü hayvanlar başlı başına konu çerçevesine alınmayacak kadar önemli şeklinde konuştu.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER