Hedefe ulaşmak için toplanıyorlar

Hedefe ulaşmak için toplanıyorlar

Hedefe ulaşmak için toplanıyorlar

Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 hedefleri doğrultusunda  hayvancılık olarak istenen hedefe ulaşmak için 81 İlde toplantılar düzenliyor.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreme Verimliliği Projesi, Etçi Irklar ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteklemesi konuları hakkında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yaptıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantı iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Toplantıyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 1. Oturuma Zonguldak Vali YardımcısıTurgut Subaşı, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan,  Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı ve İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Bakanlık konu uzmanları Veteriner Hekim Ali İhsan Akın, Veteriner Hekim Halim Uzun, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Sadık Kelez, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı, büyükbaş-küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde çalışan resmi veteriner hekim, veteriner sağlık tekniker ve veteriner sağlık teknisyenleri katıldı. 2.Oturuma ise; İl ve İlçe Müdürlüklerinde çalışan resmi veteriner hekim, veteriner sağlık teknikerleri, veteriner sağlık teknisyenleri, serbest veteriner hekimlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Programda İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı toplantının açılış konuşmasını yaparken "İlimizde hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvan sağlığı konusunda çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, Tarım İl Müdürlüğü olarak her zaman yetiştiricilerimizin yanında olduğunu uzman personelimiz ile sahada yetiştiricilerimiz ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve bu çalışmalarının devam edeceğini" söyledi. Bakanlık adına konuşan Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan da şunları söyledi: "Ülkemiz 2023 hedefleri doğrultusunda Bakanlığımızın hayvancılık olarak istenen hedefe ulaşmak için 81 İlimizde planladığımız bu toplantılar ile sektör paydaşları ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini yerinde dinlemek ve üreme verimliliği projesi kapsamında etçi ırklar ve melezlerinin yaygınlaştırılması, sürü büyütme ve yenileme desteklemesi konuları hakkında bilgilendirme yapmaktır.
" Toplantı daha sonra Bakanlık konu uzmanları Veteriner Hekim Ali İhsan Akın ve Veteriner Hekim Halim Uzun'un sunumlarıyla devam etti. Sonrasında sorulan sorular yetkililerce cevaplanarak toplantı sona erdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER