Hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görev

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelenek haline getirdiği Muhtarlar Buluşmasının bir parçası ve Muhtarlara verdiği önemin göstergesi olarak 2015 yılında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık genelgesi ile yürürlüğe giren 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları çerçevesinde AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun muhtarları ve günlerini kutladı.

Muhtarlığın yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin en küçük ve her noktadaki parçası olan bir kurum ve Demokrasinin ilk basamağı olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, yayınladığı kutlama mesajında şunları kaydetti: Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmektedir. Muhtarlık, mahalle ve köylerde halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadır. Hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımıza Demokratik Sistemimizin en önemli unsurlarından biri olup ilk basamağı oluşturmaktadır.

Hükümetimiz ve bizler, muhtarlarımızın çok önemli fonksiyonunun ve fedakarca çalışmalarının farkındayız ve bunun en güzel örneği de sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her ay gerçekleştirdiği Muhtarla buluşması ile muhtarlarımıza verdiği önemdir.

Bizim ve hükümetimizin Yönetim anlayışında, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutlar, hayatını kaybetmiş olan Muhtarlarımıza Allah’tan Rahmet, Görev yapan Tüm Muhtarlarımıza da sağlık ve başarılı çalışmalar dilerim

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 05:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER