‘Hepsi de hesabını verecekler’

TOKİ Kura çekilişinin yankıları devam ederken Muhtar Okan Girgin de isyan etti

‘Hepsi de hesabını verecekler’

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) ortaklaşa yürüttüğü Üzülmez TOKİ Projesi’nin birinci etap konutları, geçtiğimiz hafta noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile sahiplerini buldu. 
Zonguldak Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin’de kura çekimi için kendilerine bilgilendirme yapılmadığını belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ortada bir şaibenin olduğunu söyleyen Girgin, konunun yargıya taşındığını ve herkesin yargı önünde hesap vereceğini söyledi. Çınartepe mahallesini kimsenin yok sayamayacağını söyleyen ve ateş püsküren Okan Girgin: “Kura çekiminden bizi haberdar etmediler. Bunu TTK yetkilileri ve TOKİ’ye sormak gerekiyor. 7 yıldır uğraşıyoruz, bir ilin iki mahallesini kapsayan bir çekiliş var aranmıyoruz. Neden bilgi verilmediğini sorduğumda, bilgi vermek zorunda olmadıklarını söylediler. Demek ki birileri bunlara bilgi vermeyeceksiniz dedi. TOKİ projesi tek bir kişiye özel değildir, herkesin projesidir. Vatandaşı, muhtarı yok sayamazsınız! Konu yargıya intikal etti. Bilgileri topluyoruz, Çarşamba günü vatandaşlarımızda Vali beyle görüşecek ve bu sorunu aktaracağız. Bu ufak bir sorun. Ben TOKİ’ye hiçbir zaman karşı olmadım. En önde yer oldum, yapılması için mücadele ettim. Sonra çıkıp ‘Sen kimsin?’ denmesini istemiyorum. Çınartepe mahallesini hiç kimse yok sayamaz. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Muhtar cezalandırıl mı? Bunların hepsi yargıda, TTK Genel Müdürlüğü de dahil hepsi de verecek. Bu çocuk oyuncağı değil. Burada milyon dolarlar var! Kura çekilişini saat 14.00’de dediler sonra sabah 09.30’a çektiler. Apar topar neden değişti; Burada ne oldu? Kimseye duyurmak istemediler” dedi. (Haber: Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2018, 19:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 6 yıl Önce

Kimsenin ahını almayacaksın muhtar rat mah.sinde çok kimseleri mağdur ettiniz vatandaşın evlerini yok pahasına toki ye verirdiniz milleti borçlanırdınız ahır gibi evleri bu millete layık gördünüz o rat muhtarida Allahindan bulacak.siz millete sorarakmi tokiye verdiniz de hesap soruyorsun.

Şenol erbay
Şenol erbay - 6 yıl Önce

Toki adının bahsedildiği günden beri yanlış işçilik yanlış mazeme yanlış yeri yanlış kisacasi her yönüyle iktidarın bir yanlisi düzelir inşAllah

SIRADAKİ HABER