Her mahallenin tulumbacıları ayrı idi.

Her mahallenin tulumbacıları ayrı idi.

Her mahallenin tulumbacıları ayrı idi.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Kozlu Belediyesi İtfaiye Personeli ile biraraya gelerek, İttfaiye Haftası’nı kutladı. İtfaiye Personeli ile sohbet eden ve beraber pasta kesen Yılmaz, yaptığı açıklamada “Ülkemizde Davud isimli birinin Didon denilen yangın...

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Kozlu Belediyesi İtfaiye Personeli ile biraraya gelerek, İttfaiye Haftası’nı kutladı. İtfaiye Personeli ile sohbet eden ve beraber pasta kesen Yılmaz, yaptığı açıklamada “Ülkemizde Davud isimli birinin Didon denilen yangın tulumbasından esinlenerek, ilk yangın söndürme aracını yaparak Başlattığı itfaiye Teşkilatı daha sonra gelişerek şimdiki modern yerini almıştır.İlk olarak İtfaiye Erine Tulumbacı denir, Her mahallenin tulumbacıları ayrı idi. Kentin bir yerinde yangın çıkınca, tulumbacılar, tulumbalarını sırtlarına alır, bağıra bağıra koşarak yangın yerine giderlerdi. Daha sonra Yeniçeri teşkilatında “Tulumba Ocağı” kuruldu.

Her türlü felaket Acil durumlarda hiç düşünmeden hayatlarını tehlikeye atarak, zor şartlarda mesai kavramı gözetmeksizin çalışan itfaiye personelimiz başta olmak üzere görevlerini yürüten Bu zorlu mücadelelerinde büyük bir özveri göstererek cesaret ve onuruyla görevlerini yerine getiren itfaiye teşkilatımızın, bu mutlu gününü kutluyor, Görev başında Hayatlarını yitiren İtfaiye şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet diliyorum. Yangınsız ve kazasız günler temennisiyle Tüm İtfaiye Teşkilatına çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER