Heyelanzedelere müjde...

Heyelanzedelere müjde...

Heyelanzedelere müjde...

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Karşıyaka Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda meydana gelen heyelan felaketinde birçok vatandaşın evleri kullanılamayacak hale gelmesi nedeniyle heyelanzedeler ile bügün bir araya gelerek sorunu çözüme kavuşacağının müjdesini verdi. 

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Bozkurt, ‘’Uğraşlarımız neticesinde heyelanzedelerin sorunu çözüme kavuşuyor. Heyelanzedeler için yapılacak konutların proje ve imar çalışmaları başladı.

Devrek Karşıyaka Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda meydana gelen heyelan felaketinde birçok vatandaşımızın evleri kullanılamayacak hale gelmişti. Mağduriyetlerine karşı çözüm için uğraşılarımız sonuç verdi, heyelanzedelere müjdemizi vermek isterim.

Yoğun çalışmalarımız neticesinde heyelanzedelere yönelik afet konutları ile ilgili Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve TGS Mimarlık Bürosu ile proje incelemelerinde bulunuldu.

Hak sahibi afetzedeler için yapılacak kalıcı afet konutları İsmetpaşa Mahallesi Afetevleri arkası ile Anadolu Lisesi ve Askerlik Şubesi arkasında bulunan 15 bin M² alana yapılacak.

Belediyemizden imar durumu ve alt yapı bilgileri verilerek, 3+1’lik 99 konut için proje çalışmalarına başlandı.

Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Hayelanzedelerin sorununa çözüm bulacağımıza dair söz vermiştik. Şimdi bu sözümüzü tutuyoruz. Heyelanzedelere kalıcı konut yapılması için çalışmalara başlandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve TGS mimarlık bürosu yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz toplantıda proje ve imar çalışmalarını ele aldık, İsmetpaşa Mahallesi Afet Konutları arkasında bulunan 15 bin m²lik alanda 99 adet 3+1 konut yapımına en kısa sürede başlanacak. Hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum’’dedi. 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER