İL GENEL MECLİS BAŞKANI KARAVELİ KÖY MUHTARLARINI UYARDI

İL GENEL MECLİS BAŞKANI KARAVELİ KÖY MUHTARLARINI UYARDI

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, köy muhtarlarıimar konusunda uyararak, “Kesinlikle köylerde inşaat yaptırmasınlar” dedi. 

Köy muhtarlarını uyaran Karaveli; “Bizim köylerdeki en büyük problemlerimiz imarla ilgili yaşadığımız problemlerdir. Bu anlamda bütün muhtarlara uyarıda bulunmak istiyorum. 2019-2020 yıllarında çıkan yönetmeliklerle köy bölgelerinde imarlar belli bir yasaya oturtuldu. Bu konuda vatandaşlarımız kesinlikle bina inşaat ruhsatı almadan inşaata başlamasınlar. Son zamanlarda vatandaşlarımız bu konuda sıkıntı yaşamaya başladılar. Cezalar eskiye göre artık çok fazladır. Vatandaşlarımız bize müracaat etmeden kesinlikle ve kesinlikle köylerde inşaat yapmasınlar. Aynı parselde ikinci binanın yapımı ile ilgili birleştirmelerde vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yerleşik alanlarla ilgili müdürlüğümüzün ve meclisimizin çalışmaları devam ediyor. Problemli arazilerin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Kapanan beldelerle ilgili arazi çalışmalarında meclisimiz çözüm üretmeye devam ediyor.” dedi.

 İl Genel meclisi Başkanı Necdet karaveli şunları ifade etti: "Üç vekilimiz il başkanımızla beraber Ereğli bölgesi Armutlu cuma bölgesinde muhtarlarımız la bir toplantı gerçekleştirdik.Bölgenin genel anlamda sorunları dinledik, muhtar arkadaşmlarımızla istişareler yaptık. Tabii ki milletvekillerimiz ve il başkanımız özellikle Ereğli'den Devrek'e giden o karayolunda ki çalışmaların 2023’e kadar neticeleneceği sözünü verdiler. il Özel idaresi üzerinden yapılan işlerde genel anlamda muhtar arkadaşlar da bölge muhtarlarında memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu bizi tabii ki sevindirdi. Bizim ev şu durumda köylerdeki en büyük problemlerimiz imarla ilgili yaşadığınız problemler:  Buradan bütün muhtar arkadaşlarımın uyarıda bulunmak istiyorum: 2019 yılı ve 2020 yıllarında çıkan yönetmeliklerle plansız yapım alanlarında yani köy bölgelerinde imarlar belli yasaya oturtuldu arkadaşlar.  Bu konuda kesinlikle vatandaşlarımız inşaat ruhsatı almadan bina yaptırmasınlar. Bu konuda vatandaşlarımız zaman zaman kısa dönemlerde sıkıtı yaşamaya başladılar. Özellikteler cezalar artık eskiye oranla çok fazla. Lütfen vatandaşlarımız da bu riayet etsinler bize müracaat etmeden kesinlikle ve kesinlikle köylerde inşaat yapmasınlar. Biz genel anlamda hem aynı parselde ikinci binanın yapımı ile ilgili ifrazlarda veya birleştirmelerde vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yerleşik alan sınırları ile ilgili meclisimizin ve müdürlüğümüz çalışmaları devam ediyor, problemli olan yerleri kısım kısım ve dönem dönem çözüme ulaştırıyoruz"

Necdet Karaveli ayrıca, "Yine kapanan beldelerdeki imar planlarını da biz meclis  olarak kararımızı aldık. Bundan sonar oradaki vatandaşlarımızda aynı şekilde köy statüsünde müracaat edip ruhsatlarını alabilecekler." şeklinde konuştu.

ALAPLI'DA YATIRIMLARI BASINA TANITTIK

Ereğli'den sonra Alaplı'ya geçerek yatırımları tanıttıklarını belirten Necdet karaveli, "Genel anlamda verimli bir toplantıydı. Devamında Alaplı bölgesine geçtik ve orada bakanlıklarımızın yaptığı hem hastane İnşaatı hem oradaki spor tesisi top sahasında incelemeler ve devamında bakanlığımız ve hükümetimiz tarafından yapılacak şeyleri yine basınla tanıttık. Devamında da Alaplı ırmağındaki çalışmalarını yerinde inceledik" şeklinde konuştu.

ZİYARETLER DEVAM EDECEK

Tüm il genelinde bu ziyaretlere devam edeceklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli, "Dediğim gibi biz artık fırsat buldukça hem vekillerimiz hem il başkanımız hem ilçe başkanlarımızla  hem il genel meclisi üyelerimiz ile beraber genelde bütün ilde bu programlara devam edeceğimizi ve sorunları yerinde görüp ve yapılan işleri veya yapılamayan işleri yerinde görüp gerekli incelemeleri yapacağımızı buradan duyuyoruz" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER