İl Genel Meclisi’nde yabancı dil polemiği

İl Genel Meclisi’nde yabancı dil polemiği

İl Genel Meclisi’nde yabancı dil polemiği

İl Genel Meclisi Kasım ayı dördüncü birleşimi Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.
Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında sunulan ‘Linking Geological Heritaya and Locak Development’ başlıklı ve TTGS/075 referans numaralı projenin hibe almaya hak kazanması durumunda İl Özel İdaresi’nce uygulanmasına karar verilmiş ve bahsi geçen proje kapsamında İl Özel İdareyi temsil ve ilzama, sözleşme yapmaya ve gerekli tüm belgeleri imzalamaya ‘İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş’ın yetkili kılınması teklifi üyeler tarafından görüşüldü. 
TAŞDELEN: “İNGİLİZCE BİLİYOR MU?” 
AK Partili Ayhan Taşdelen teklifle ilgili söz alarak, “Bu projeye idare olarak bizimde bütçe ayırmamız gerekiyor mu? Bir de bu projeyle ilgili temsil yetkisi istenen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş İngilizce biliyor mu? Temsil yetkisi talebiyle ilgili ismin değiştirilmesini talep ediyorum” dedi. GÜLTEKİN: “PROJE ÜRETEMİYORUZ” AK Partili bir başka üye Rıfkı Gültekin ise, “İl Özel İdaresi olarak proje üretemediğimiz ve uygulayamadığımız bir dönemde böyle bir projenin uygulanabilirliği tartışılır. Gökgöl Mağarası buna en canlı örnektir. Bugüne kadar Gökgöl Mağarası’nda ödeneğimiz olmasına rağmen neden bu projeler uygulanmadı? Kurum olarak proje üretemiyoruz” şeklinde konuştu. 
KÖSE: “ŞANTİYE RUHSATIYLA ÇALIŞIYOR” 
İl Genel Meclisi 1. Başkanvekili İsmet Köse ise teklifle ilgili söz alarak, “Gökgöl Mağarası’nda projesi olmasına ve ihalesi yapılmasına rağmen halen çalışma bitmedi. Projesi bitmeyen ve şantiye ruhsatıyla çalışan bir yerde işletmecilik nasıl yapılabilir?” diye sordu. 
AÇIKGÖZ: “GENEL SEKRETERİ YORMAYALIM!” 
Ak Partili bir başka üye İsmet Açıkgöz ise söz alarak, “Genel Sekreterimiz çok yoğun. Kendisine şirket kurmak için yetki verdik. Durum ortada. Genel Sekreterimizi bu işle yormayalım. Temsil yetkisini Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu’ya verelim” diyerek, teklifte bulundu. 
TERZİ: “DERE YATAĞINA ALT GEÇİT YAPACAĞIZ” 
AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi’de teklifle ilgili söz alarak, “Gökgöl Mağarası’na uygulanacak projenin ikinci etap çalışması henüz başlamadı. Projesi ve ödeneği hazır olan bir projenin aylardır bitirilmemesi haliyle arkadaşlarımızı rahatsız ediyor. Karayolları, Kozlu Sahil Yolu’na üst geçit yaptı. Arkadaşlarımız da içerisinde tesislerin olduğu üst geçit projesini Gökgöl Mağarası için yapmıştı. Altında dere yatağı olan bölgeye alt geçit yapılacak. İnşallah ‘dere yatağı çıktı’ denilerek proje yarım kalmaz. İl Genel Meclisi olarak burada proje ve yatırımlar için karar alıyor, ödenek ayırıyoruz. Ancak projeler her ne hikmetse tamamlanmıyor” dedi. (Gamze Taşdemir

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER