İL GENEL MECLİSİNİN İKİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İL GENEL MECLİSİNİN İKİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak il genel Meclisi'nin Eylül ayı ikinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturmayı tutanak özeti okunarak başladı. Mecliste Zonguldak Havalimanı pist uzatma ve genişletme çalışmaları için İdare bütçesinden kullanılan akaryakıt, iş makinası ve çalışan diğer araçların bakım onarım giderleri ile aynı işte çalıştırılan personele ödenen fazla çalışma bedeli olan 3.761.809,39 TL’nin Bakanlıktan Zonguldak Havalimanı için gelen 6.300.000,00 TL den tenzil edilerek İl Özel İdaresi 2020 yılı bütçesindeki ilgili harcama kalemlerine aktarılması hususu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili Ak Parti grup başkan vekili İsmail terzi ödeneğin hepsinin alınmamasını bir kısmını içeride bırakılmasını teklif etti. Madde üzerinde İl Özel idare genel sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu meclis üyelerini bilgilendirerek, Özel idare olarak üstüne düşeni yaptığını şimdi artık ulaştırma Bakanlığı'nın çalışmanı kendisini yürüttüğünü ifade etti.

KARAVELİ HAVAALANINA A320 UÇAKLARININ İNMESİ SAĞLANACAK

Konu hakkında söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli, "A 320 uçaklarının havaalanına inmesini sağlanacağını belirterek, "ulaştırma bakanlığımız eski kullanılan piston genişletme çalışmalarına başlıyor. bununla ilgili dolgular başladı. tabii ki hedef A 320 uçakların buraya ine bilmesi. Artık havaalanı Zonguldak günlerinden kalkıp kaldırılıp özellikle gurbette yaşayan vatandaşlarımızın düzenli olarak buraya uçuş yapabilmelerini sağlamak, devamında bir sürü avantajları zaten getirecektir. yani özellikle de uçuşların ucuzlaması noktasında işte vatandaşımızın İstanbul'daki havaalanları değilde Çaycuma'daki havaalanı tercih edecekler inşallah" dedi.

MADDE OYLANMASINA RAĞMEN TARTIŞMA DEVAM

İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli maddeyi meclisin gündemine sunarak oynattı ve kabul edildi ancak meclis üyeleri aynı madde üzerinde karışık olarak tartışmaya devam ettiler.

KARAVELİ, PERSONEL DÜZENLEMESİ İÇİN MECLİS OLARAK ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURALIM TEKLİFİ SUNDU

Mecliste İdarede 2019-2020 yıllarında emeklilik nedeniyle boşalan 79 adet sürekli işçi kadrosunun iptal edilmesi hususunun görüşüldü. madde üzerinde il genel meclis üyeleri söz olarak görüşlerini ifade ettiler. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de de yaptığı konuşmada personel çalıştırması konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek meclis araştırma komisyonu kurulmasını meclise önerdi. Karaveli, “Bir araştırma komisyonu kurmamız gerekiyor. Personelleri çalıştırmanız gerekiyor. Bu işi biraz istişare yapalım beraberce önerge yazın arkadaşlar." dedi. Meclis bir sonraki oturumun günü ve saati belirlenmesi sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER