İlçede 3 gündür su yok! Halk perişan!

İlçede 3 gündür su yok! Halk perişan!

İlçede 3 gündür su yok! Halk perişan!

Çaycuma’da elektrik kesintisi sebebiyle yaşanan ‘su kesintileri’ büyük sıkıntılara sebep olurken Çaycuma Belediyesi vatandaşların mağduriyetini gidermek için yoğun çaba sarf ediyor. Üç gündür bazı semtlere bir damla suyun bile akmadığını belirten yetkililer kuyular vasıtasıyla çözüm bulmaya çalıştıklarını vatandaşların suyu gereksiz israf etmemesi gerektiğini belirtti. 
“HAVA YAPTI”
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından yapılan bilgilendirmede, “Pazar günü için TEDAŞ tarafından 8 saat olarak duyurulan, ancak 12 saate yakın yapılan elektrik kesintisi sırasında içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için, su temin ettiğimiz iki kuyuya jeneratör kurmak dahil, bir dizi önlemler almıştık. Ancak Kesintinin uzun sürmesi, aşırı sıcaklar sebebiyle aşırı su sarfiyatı olması, üst depolardan beslenen şebeke tamamen boşalmasına ve “hava yapmasına” neden olmuştur. Diğer taraftan eş zamanlı olarak, İlçemiz Doğu Yakası isale hattında meydana gelen, ancak yüzeye vurmadığı için yerini göstermeyen arızayı bulmak ve gidermek için ekiplerimiz günün erken saatlerinden bu yana gayretli bir şekilde çalışmıştır” dedi.
SUYU BOŞA HARCAMA
Üç gündür su alamayan bölgeler olduğuna işaret edilen açıklamada, “Dün gece itibarı ile: 100'lük depodan şebekeye su verilmiş olup, 3 gündür su alamayan Velioğlu Mahallesi Süleyman Kadı, Hüseyinbeyler, Gedikler'e su ulaşmıştır. 200'lük depodan şebekeye su verilmiş olup ilerleyen saatlerde Velioğlu Merkez Mahallesi, Çarşambalıoğlu, Samyeli Caddesi, Afet Konutlarına su ulaşmıştır. Fakat, henüz yeri belirlenemeyen Üniversite hattındaki arıza nedeniyle, İstasyon Mahallesindeki Orta Hisar Caddesi ve Ahatlı Caddesine su verilememektedir. Personelimizin gece-gündüz demeden çalışmasına rağmen, Velioğlu mahallesi ve İstasyon bölgesinde az miktarda nüfusumuz, 3 gün susuzluk yaşamıştır. Tankerlerle su temin edilerek sorun hafifletilmeye çalışılmıştır. SONUÇ olarak; elimizde olmayan sebeplerden dolayı kısmi olarak 3 gündür su alamayan vatandaşlarımızdan özür diler, anlayışları için teşekkür ederiz. Yine de, dünyanın geleceği için; SUYUNU BOŞA HARCAMA! Sloganına uymaya çalışalım” ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2018, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER