İMARSIZ YAPILAŞMAYA MÜSAADE ETMEYİN UYARISI

Vali Mustafa Tutulmaz köy muhtarlarına seslendi Vali Mustafa Tutulmaz köy muhtarları ile bir araya geldi.

İMARSIZ YAPILAŞMAYA MÜSAADE ETMEYİN UYARISI

Özel idareye bağlı meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Sağlık Müdürü Dr Ertuğrul Güner, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı ile Merkez ilçeye bağlı köy muhtarları katıldı. Muhtarlar toplantısında: Vali Tutulmaz, mevsimlik tarım işçileri, patpat araçlarının kullanımı ve Covit 19 pandemi ile mücadele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasında köylerde bu şekilde elektirik, telekomünikasyon ve altyapı konusunda sıkıntılar yaşandığını ve bu sezon bu sorunu yaşanmaması için yoğun bir gayret içerisinde olacaklarını ifade ederek şunları söyledi : "Cuma günü ilimize cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız gelecek. Onların hazırlığı içerisindeyiz. Daha önce de birçok kes sizinle bir aya geldik. Köylerimiz sorunları için. Bizler o toplantıları da neler yapılması için görüşlerimizi ifade ettik. Sizlerde sorunlarınızı dile getirdiniz. Bu yıl önemli hususlardan birtanesi sezonu biraz yoğun geçirdik. Köy yollarda ve altyapılarda biraz sıkıntı oluştu. Ayrıca kış sezonunda elektrik ve telekominasyon alanında sıkıntılar yaşadık. Bununla ilgili aynı sorunları yaşanmaması için sıkıntılar yaşayacağız. İl özel idare olarak köylere neler yapabiliriz bunun gayret içerisindeyiz.

İMARSIZ YAPILAŞMAYA MÜSAADE ETMEYİN UYARISI

Vali Mustafa Tutulmaz köylerde imarsız yapılaşmaya müsaade edilmemesi konusunda köy muhtarlarını uyardı. İmarsız yapılaşma cezasının çok ağır olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, "Bir diğer hususta köylerin imarı ile ilgili. İmarsız yapılaşmalara müsade etmemeniz gerekiyor. Bunların hem cezai külfeti var yaptığı binanın yıkılması zorunda kalırlar. Onun için köylerimize yapılacak inşaatlarla ilgili vatandaşlarımıza bilgilendirin."dedi.

 Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada köylerde korona aşısı olmayan 50 yaş ve üzeri Vatandaşları köy muhtarları maaşı olması konusunda teşvik etmesi talebinde bulunarak sözlerine şu şekilde devam etti: "Pandemi ile mücadele ediyoruz. İnşallah yolun sonuna geliyoruz. Belirli bir aşamada azalma eğilimi azaldı. Nisan ayında pik yapmıştı. Kasım ayında yine bir pik yaptı. 6 aydın pandemiyle uğraşıyorum. Bunla uğraşmamız için aşılandırmayı hızlandırmamız gerek. Şuan 50 yaş ve üzeri vatandaşımızın aşılması başladı. İlçelerde ki merkezdeki hastanelerde bunların aşılanması başladı. Merkezi randevu sisteminden randevu alınarak bunların aşılanması başlıyor.Ne kadar çok aşılanırsak o kadar çok normalleşebiliriz. Şuan aşı stoklarımız yeterli."

Zonguldak'ta her yıl onlarca kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan patpat kazaları toplantıda gündeme geldi. Vali, patpat bir tarım aracı olduğunu ulaşımda ve taşımada kullanmayacağını belirterek, "Pat pat tabir ettiğimiz aslında tarım aracı aslında vatandaşların ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Pat pat kazalarında son günlerde artış var. Bunun tarım aracı olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. " İfadesini kullandı.

Vali Mustafa Tutulmaz köy muhtarlarına özelden mevsimlik işçi konusunda hassas olunması uyarısında bulunarak, "Mevsimlik işçiler konusunda da duyarlı olunuz kötü amaçlı gelenlerde olabilir. Bu konuda jandarmayla itibari halinde olun. Başka amaçla gelebilir."şeklinde konuştu.



 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER