‘İntikam almaya değil hesap vermeye geliyorum’

Vedat Öztürk, İYİ Parti’den aday adaylığını iddialı açıkladı

‘İntikam almaya değil hesap vermeye geliyorum’

Gökçebey bir önceki Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İYİ Parti'den aday adaylığını açıkladı.
Vatandaşların istek ve talebi üzerine yeniden siyasete devam etme kararı aldığını söyleyen Vedat Öztürk, yoğun sevgi seli ile karşılaştı. İntikam almaya ve hesap sormaya değil hizmet etmeye geleceğini söyleyen Öztürk’ün konuşması sık sık vatandaşların tezahüratları ile kesildi.  
 

‘SİYASET HAYATIMI İYİ PARTİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUM’
İYİ Parti’de siyaset hayatına devam ete kararı aldığını söyleyen Vedat ÖztürK: “2014 Mart yılında çok bir teveccühle beni belediye başkanı seçtiniz. Bu dönem zarfında üç buçuk yıl belediye başkanlığı yaptım üç buçuk yıl içerisinde Gökçebey’e sayısız projeler yaptık. Bu süreçte hem Ak Parti’den hem de Belediye Başkanından istifa ettim. Bu istifa sürecinde bir yıllık zaman içerisinde bana göstermiş olduğu yoğun ilgilen dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekten istifa ettiğim o günden bu tarafa, her gün halkın içindeyim, her gün sizlerle beraberiz. Gökçebey’i hiç korkmadık ve korkmayacağız da. Bunun için sizleri yoğun istek ve talip üzerine tekrar siyaset dönmeye karar verdim. Bu kararı da siyaset açmak isteyen genel başkanımız Sayın Meral Akşener, il başkanımız Yavuz Erkmen, çok değerli teşkilat başkanlarımıza çok değerli ilçe başkan arkadaşımıza teşkilatlarımıza sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçten sonra inşallah siyaset hayatımı İYİ Parti devam ettirmek istiyorum. Bu süreçte bana tekrar halktan çok büyük destek veren, tüm Gökçebey’in hemşerilerimi burada şükranlarımı sunuyorum. Hepsine “Allah razı olsun” diyorum. Onların sevgisi, onların beni sevmesi siyasete bir tekrar geri döndüm. Yarım kalan projelerimizi Gökçebey’in geleceği için ben de buna karar verdim ve İYİ Parti’de siyasetname karar verdim. Bu süreçten sonra inşallah İYİ Parti ailesiyle beraber bu İYİ Parti’nin bayrağını Gökçebey’de dalgalandıracağız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 

‘31 MART GÜNÜ EFSANE BAŞKAN GERİ DÖNDÜ DİYECEKSİNİZ’
Halkın isteği yola çıktığını söyleyen Öztürk: “Halkın isteği ile buradayım sizler bana efsane başkan dediniz, 31 Mart günü efsane başkan geri döndü diyeceksiniz Allah utandırmasın her şeyde bir hayır var ilk günkü heyecanım devam ediyor, Gökçebey doğduğum büyüdüğüm yer, benim Gökçebey’e borcum var, ben Gökçebey aşığıyım sizlerin desteği ve emeği ile buradayım” dedi. 

YARIM KALAN PROJELERİ BİTİRECEĞİZ’
Verdiği sözlerin arkasında olduğunu söyleyen Öztürk: “2014 yılında bana çok büyük teveccüh ve severek yüzde 50 oyla belediye başkanı olarak seçtiniz fakat 2017 yılında Aralık ayında istifa ettim hem partiden hem belediye başkanından. O süreçten bu tarafa ben halkın içinde hep dolaştım hep gezdim. Bana göstermiş olduğunuz sonsuz ilgi ve alakadan dolayı hepinizden sonsuz teşekkür ediyorum. Benim tekrar siyaset dönmemde sizlere çok büyük emeği ve katkısı var. İnan ki şu yarım kalan projeler için tekrar siyaset dönmeye karar verdim. Bu siyaseti de İYİ Parti’de yapmak için bugün burada bulmaktayız. Allah razı olsun bugün Satılmış Başkanımızla beraber İYİ Parti’de ilk adımları atıyoruz. Yarım kalan projelerin devamını inşallah 31 Mart’tan itibaren hepinizin önüne koyacağım. Verdiğim sözleri nasıl tuttuysam yine aynı sözümün arkasındayım. Verdiğim bütün proje sözlerini dört yıl değil, dört ay içinde bitireceğim. Ben istifa sürecinde, çalışma süremde üç buçuk yılda dediniz ki efsane başkanı oldunuz. Şimdi diyorsunuz ki efsane geri dönüyor” dedi.
 

‘SADECE YOLLARI YAPMADIK GÖNÜLLERE DE YOL YAPTIK’
Hesap sormaya gelmediğini söyleyen Öztürk: “3,5 yılda 55 proje gerçekleştirmişim, kalan 1,5 yıl içerisinde yapılacak projeler var, bunlar da beli, bunları da tamamlayacaktık nasip olmadı. Her şerrin bir hayrı vardır. Allah büyüktür tekrar bana bu teveccüh gösterirseniz, inan ki bunların hepsini kolay kolay yaşarız hiç sıkıntı yok, yeter ki siz arkamda olun, bana destek verin. Ben kardeşiniz olarak her zaman yanınızdayım. Bu Gökçebey’in nasıl verdiğim projelerin sözlerin hepsini tuttuysam. Bakın size buradan bir şey söylüyorum. 2014 yılında bir kitapçık bastırdım. Bu kitapçık tahminim vatandaşların evinde var. Baksınlar 3,5 yılda kaç tanesini yanmışım kaç tanesini yanmamışım. Bir bakın arkadaşlar 3 ya da 4 tanesini yanmamışım. Kitapçığı komple bitirmişim. O zaman şartlarında Bakanımız Köksal Toptan dedi ki;  Vedat Başkanım sen bu projeleri nasıl yapacaksın bu çok zor bir iş, bunun sözünü nasıl vereceksin, diye bana sitem etti, Allah’a şükürler olsun ki projelerin çoğu bitti, bitirdik, bir şeyi kalmadı. Yine yapacağımız on beşe yakın projemiz var. Bu projeleri yapacağız herkes şöyle bir düşünsün. Kime oy vereceğini, kime oy vermeyeceğini düşünsün.
Birileri belediyeyi batırdığımı iddia ediyor. Kayıtlar ortada geldiğim gün 10 milyon borç bıraktığım gün 19 milyon borç sadece bunun 5 milyonu kanalizasyon, 4 milyonu su, bu yatırımlar nereden geldi, adi parke döşediğimi iddia ediyorlar. Hepsi TSO damgalı devlet takip ediyor ne gerekeni yapıyor biz devletimizin yanındayız. Benim projeleri görünce afalladılar ne söyleyeceklerini şaşırdılar benim arkamda Gökçebey var kontrollerimizi devlet yapar sokakta kimse hesap sormasın. Ben hesap vermeye geliyorum, intikam almaya gelmiyorum. Parayla pulla kimsenin gönlüne giremezsiniz, biz birbirimizin gönlüne girmişiz 3 buçuk yılda Gökçebey’i inşa ettik siz ne yaptınız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER