İSDEM, DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

İSDEM, DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

 Zonguldak ve ilçelerinde görev yapan İl-İlçe Salgın Denetim Merkezlerine bağlı ekipler (İSDEM) bir hafta içinde re’sen 13 bin 856 denetim gerçekleştirdi. Birçok kurum ve kişiye cezai işlem uygulayan ekipler, 9 bin 750 kişinin izolasyon denetimini de gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Aralık ayından itibaren dünyayı, Mart ayından da Türkiye’yi etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla mücadelede görev yapan İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Zonguldak’ta birçok kurum ve kişinin denetimini gerçekleştirdi.

Zonguldak Valiliğinin sosyal medya sayfasından yapılan açıklamaya göre, Zonguldak İl –İlçe Salgın Denetim Merkezleri (İSDEM)  25 Eylül tarihinden itibaren 124 ihbar ve 13 bin 856 Re’sen denetleme  gerçekleştirdi.  Çalışmalarda 304 ayrı ekip ve 1997 personel görev aldı.

25 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılan denetimlerde 46 işyerine 1. Uyarı verildi.  Aynı kapsamda 2. Kez uyarı alan 17 işyerine uyarı ve ceza işlemi uygulandı. Denetimlerde kurallara ağır ihlali görülen işletmelere ise kapama cezası verildi. Bu çerçevede 1 işyerine 1 gün, 1 işyerine ise 3 gün kapatma cezası uygulandı.

Denetimler, Koronavirüs pozitif ve temaslı kişilere uygulanan izolasyon çalışmalarının uygulanmasını takip açısından da önemli bir işlev görüyor. Bu çerçevede 14 kişiye izolasyona uymama cezası verildi. 

İl genelinde  İSDEM ekipleri tarafından yapılan İzolasyon denetimlerinin  sayısı ise 9 bin 750 olarak gerçekleşti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2020, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER