İşkur ve SGK Müdürü Devrek TSO’yu ziyaret etti

İşkur ve SGK Müdürü Devrek TSO’yu ziyaret etti

İşkur ve SGK Müdürü Devrek TSO’yu ziyaret etti

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Bölge Müdürü Gönül Demirsu ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erkin Avcı  Devrek TSO’yu ziyaret ederek İşkur ve SGK teşvikleriyle ilgili bilgi verdi.
  Ziyarette Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Meclis Başkanı Necdet Başoğlu,  Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Servet Gündüz ve Atilla Genç hazır bulundu. 
  Ziyarette  İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu yapmış olduğu açıklamada “Aktif İşgücü politikalarımız var. En Önemlisi İş Başı Eğitim Programı. Bu program ile en az iki kişi çalışanı bulunan işverenlerimize bir kişi ilave işçi desteği sağlıyoruz. Bu destek çalışan sayısına göre artmakta olup asgari ücret üzerinden maaş ve genel sağlık sigortalarının karşılandığını belirtti. İş Başı Eğitim Programının normal iş kollarında 3 ay, İmalat ve Bilişim Sektörlerinde 6 ay ve Çok Tehlikeli İş Kollarında 1 yıla kadar destek sağlandığını söyledi. Ayrıca Devrek’te yürütülen İş Başı Eğitim Programlarının çok verimli geçtiğini belirtti.  
SGK Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı  ise yaptığı açıklamada, “ Aktifte 13 adet teşvik var. Bunlardan 4 tanesi SGK mevzuatı içinde olan diğer 9 tanesi ise çıkarılan torba yasalarıyla uygulamaya giren teşvik sistemleridir. Yapı itibariyle teşviklerin uygulamasında işveren ve işçi bazında belli kriterler içermektedir. Bu teşvikleri işveren ve işçi bazında incelenerek karar vermek gerektiğini belirtti.”
   Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu yapmış olduğu açıklamada “SGK ve İŞ-KUR İl Müdürlerimizin Odamıza yapmış olduğu bu bilgilendirme ziyareti için kendilerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. SGK ve İŞ-KUR teşvikleri ülkemizin, bölgemizin ve yöremizin kalkınması için çok önemlidir. Özellikle işverenlerimiz Devletimizin çıkartmış olduğu bu teşviklerden yararlanmaları gerekmektedir. Müdürlerimizden ayrıca tüm üyelerimizi kapsayacak şekilde bu teşviklerin daha kapsamlı anlatılacağı bir toplantı talep ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER