İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere destek

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere destek

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere destek

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Gönül Demirsu, eski hükümlü ve engellilere yeni iş kurmaya yönelik hibe desteklerinin devam ettiğini söyledi.

Demirsu yaptığı açıklamada, “Engelli ve Eski hükümlülerimiz,  hibe desteğinden faydalanmak üzere  Yönetmelik gereği  hazırlamış oldukları  projeleri,  il müdürlüğümüze, proje başvuru rehberinde belirtilen sürelerde göndermeleri gerekiyor.

Projelerle ilgili İl Müdürlüğümüzde yapılan  ön inceleme sonucunda;

projenin temel amaçları, hedef kitlenin özellikleri ile ildeki işgücü piyasası ile ilişki düzeyi, projede yapılacak faaliyetler ile paydaşların projeye katkısı; daha önce aynı amaçlarla yapılan projelerle ilişki düzeyi ve daha önce yapılanlardan farklı olan yönleri; isteklinin varsa daha önceki projelerinin değerlendirilmesi ve bu proje ile ilişkisi, yapılacak projenin hedef kitleye muhtemel katkıları, sürdürülebilirliği gibi hususlara yer verilerek projeleri değerlendiriyoruz.

Akabinde Sayın Valimiz Başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna sunuyoruz ve değerlendirilmek üzere   Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Kesilen Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona gönderiyoruz. Komisyon, engelliler ve eski hükümlülerce hazırlanan ve  teknik çalışma grubunda görüşülen projeleri  görüşmek üzere her yıl Mart ve Eylül aylarında olmak üzere  yılda iki defa toplanıyor. Yetkili Komisyon bu yıl da 2020/1 sayılı toplantısını yapmış olup, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmasına yönelik  İl Müdürlüğümüze yapılan başvurulardan 2 tanesi engelli, 3 tanesi eski hükümlü olmak üzere toplamda geri ödemesiz 5  projeyi kabul etti.

Bu porojeleri;

1-Eski hükümlü Muhammet DELİOĞLU’nun 36.000 tl .destekli  HAYVANCILIK projesi,

2.Eski hükümlü Atakan KURT’un 36.500 tl.  destekli KAFE AÇMA projesi,

3-Eski Hükümlü Ramazan ÇIPLAK’ın 38.376 tl. destekli HALI KOLTUK YIKAMA projesi,

4-Engelli Nebahat DARICI’nın  50.000 t.  destekli ARICILIK projesi,

5-Engelli Zeki GÜRSEL’in    50.000  tl.  destekli YEŞİL VE MAVİ YUMURTA VE TAVUK ÜRETİM TESİSİ projesi olarak sayabiliriz.

Yeni Dönem proje teklifleri  de 8.Haziran.2020 ile 17.Temmuz.2020 tarihleri  arasında İl Müdürlüklerimize ve Hizmet Merkezimize yapılabilecektir.

2020/2 yeni proje döneminde destekler artırılarak engelliler için 65.000 tl ye çıkarılmış,

Eski hükümlüler için de asgari ücretin 15 katı olarak belirlenmiştir.

Buradan tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı kendi işlerini kurmaya yönelik projelerini İl Müdürlüğümüze sunmaya ve bu destekten faydalanmaya davet ediyorum.  Proje hazırlanması konusunda da Kurumumuzca gerekli yardımların yapılabileceğini de belirtmek istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER