İstenmeyen Olay Heykele Saldırı

İstenmeyen Olay Heykele Saldırı

İstenmeyen Olay Heykele Saldırı

ZONGULDAKı 26 Ağustos 1931de ziyaret eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürke ilk ayak bastığı yerde çiçek veren 5 yaşındaki Ayten Alperin heykeli saldırıya uğradı.
Zonguldak Belediyesi, 26 Ağustos 1931de kente gemiyle gelen ve limandaki iskeleden karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürkü, 5 yaşındayken Hoş geldin Gazi babam diyerek çiçekle karşılayan ve şu anda 91 yaşında olan Ayten Alperin heykelini yaptırdı. 1 metre 20 santim yüksekliğindeki bronz heykel, Atatürkün ilk ayak bastığı Liman Caddesindeki Maden Mühendisleri Odasının yanındaki alana dikildi. Geçen yıl 26 Ağustosta Atatürkün kente gelişinin 85inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenle heykelin açılışı gerçekleştirildi.
Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler heykele saldırıp heykeldeki kol ve çiçek bölümünü kırdı. Heykele dekoratif amaçlı konulan kömür parçaları da etrafa saçıldı.
Heykele yapılan saldırı tepkiyle karşılandı. CHP İl Genel Meclis üyesi Fikret Zaman, heykelin açılışında hazır bulunduğunu belirterek, Ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş Mustafa Kemal Atatürke Zonguldaka ilk ayak bastığında çiçek veren bir çocuğun elindeki çiçeği kopartıp da atmak çok çirkin bir davranış. Heykeli bu şekilde görünce içim burkuldu.  Bu heykelin özelliğini bilseler kılına dokunmazlar, her gün gelip de tozlarını silerler dedi.
Belediye Başkan Vekili CHPli Cevat Bulut ise yapılan saldırıyı kınadığını belirterek, Kırık olan kolu tekrar yaptıracağız. Heykeli eski haline getireceğiz diye konuştu.

 

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER