İttifak açıklaması geldi!

İttifak açıklaması geldi!

İttifak açıklaması geldi!

Mart ayından yapılacak yerel seçimlere doğru gidilirken Ak Parti’de hareketlilik devam ediyor. Zaman zaman aday adaylık açıklamalarının geldiği süreçten en önemli açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Özellikle Zonguldak’ta çok tartışılan AK Parti-MHP ittifak sürecinin yerel seçimlerde uygulanıp uygulanmayacağı sorunsalı önümüzde ki günlerde netlik kazanacağa benziyor. 
Ak Parti Zonguldak teşkilatı yerel seçimde ittifaka olumlu yaklaşırken MHP kanadı ise ittifak meselesine temkinli yaklaşıyor. MHP’den Zonguldak teşkilatı genel merkezden gelecek işarete odaklanırken Bahçeli’nin büyükşehir ve güneydoğu illerini işaret etmesi ise “Zonguldak ne olacak” sorusunu gündeme getirdi. Bu noktada Ak Parti ve MHP İl Başkanlarının Ankara’da liderlere bu konuda bilgilendirme yapması parti teşkilatlarından tartışılan bir başka konu.
NİYE OLMASIN
İttifaka ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından ikinci değerlendirme Kırgızistan dönüşünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Başkan Erdoğan, “CHP’nin HDP’den, HDP’nin CHP’den aday gösterip göstermemeleri bizi ilgilendirmiyor, kendi iç meseleleri. Bizim dışarıdan (parti dışından), içeriden diye bir şeyimiz olmaz. AK Parti’nin ilkelerini benimsemiş, AK Partililiği tescillenmiş olan kişi bizim adayımız olur. Sipariş adaylar, belediye başkanlığında hiç uygun düşmez. Bu farklı bir şey. Belediye başkan adayının bir karşılığı olacak ki partinin oy tabanına hitap edebilsin ve partinin oy miktarı ile karşılığı olan oy birleşmiş olsun. Cumhur İttifakı meselesine gelince, doğrusu Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz. Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER