İYİ Parti'den kadınlara mektup!

İYİ Parti'den kadınlara mektup!

İYİ Parti'den kadınlara mektup!

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kadınlara yönelik vaat ve taahhütlerin olduğu bir mektubu kamuoyu ile paylaştı. Yıldırım, kadınların Türkiye’nin geleceğinde büyük önem arz ettiğini ve İYİ Parti olarak kadın çok önem verdiklerini belirterek 24 Haziran seçimlerinde kadınlara büyük görev düştüğünü belirtti.                                                     
 

“HEP BİRLİKTE”
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mektubunu okuyarak, “Ülkemizdeki mevcut koşullar, kadına, çocuğa dair sorunların çözülmesi şöyle dursun giderek derinleşmesine neden olmaktadır. Kadına ve onun temsil ettiği tüm alanlara dair çözümler asla kadınla empati kurmayan, kuramayan, buna niyetli de olmayan bir yönetim anlayışıyla çözülemez. Bu gerçeğin sizler de farkındasınız. Biz kadınların hep birlikte olarak korku duvarını yıkmaktan başka çaremiz bulunmamaktadır. Sizler de çok iyi bilmektesiniz ki, bugün ülkemizde kontrol dışı, denetlenemez, bir cumhurbaşkanı vardır. O Cumhurbaşkanı, çocuklarımızın eğitim durumundan, bir kısmının uğradığı tacize, kadınlarımızın yaşadığı şiddet ve cinayetlerden, çalışma koşullarına kadar her duruma, sadece ve sadece kendi gücüne hizmet edecek bir çerçeveden bakmaktadır.

“İHTİRAS TRAMVAYINA BİNMİŞTİR”
Çünkü o Cumhurbaşkanı kadınların ve çocukların sorunlarına odaklanamayacak kadar kendisine odaklanmış durumdadır. O Cumhurbaşkanı ihtiras tramvayına binmiştir. Başkanlık ihtirası, insanlara insan gibi bakmasını engellemekte, sadece oy sayısı gibi görmesine yol açmaktadır. Kendisi için, başkanlık uğrunda feda edilemez bir şey yoktur. Türkiye’yi bu ihtiras ağından kurtaracaksa kadınlar kurtaracaktır…Sayın Erdoğan’ın kadınlar için söylediği sözler ortada. Sayın Erdoğan sadece padişah olmayı, kral olmayı istese anlarım. Avrupa krallıklarına baktığımız zaman hepsinin danıştığı bir sistem olduğunu görürsünüz. Sayın Erdoğan bu ülkenin babası sanıyor kendini. Evin otoritesini sağlayan, bazı çocuklarını seven, bazılarından nefret eden bir baba gibi görüyor. Onun evindeki kadınlar, kız çocukları gibi yaşayamayız. Bugün çeşitli şartlarda nefes aldığınız bu iktidarın sürmesi durumunda ortadan kalkacak. Biz bu seçimi kazanacağız. Güçlü kuvvetler ayrımının olduğu hukukun üstünlüğünün ön planda olduğu samimi bir hukuk reformunun olduğu Türkiye için çalışacağız.
 

“BÜTÇE AYIRAYACAĞIM”
Ayrımcılığa sebep olan, erkek gözüyle yazılmış bütün kanunları kadınlar üzerindeki ayrımcılığın önüne geçilmesi için ayıklanması gerekiyor. Partimizde uyguladığımız en az yüzde 25’lik kotayı diğer partiler içinde tavsiye ederim, zorunlu kılarım.Hiçbir üst rütbede iş insanı yönetici kadınımız yok. Bunun için çalışmalar yapmamız gerekir. Kadına saldırılarda iyi hal indirimini hayal edilemez bir duruma getiririm. Bildiğim bir şey var o da şudur. Kadınların kalıcı olmadığı bir siyasi dünyamız var. Kadınlarımızın ismi kalıcı değil. Kadınlarımızın iyimser ayrımcılıkla desteklenmesi gerekiyor. İlk defa siyasete atılacak kadınlar için resmi bir pay ayrılmasını sağlayacağım. Çeşitli roller var üzerimizde. Bu yüzden ekonomik özgürlüğü edinmek siyasete girmek için geç kalıyoruz. Çocuklarımızı büyütmemiz gerekiyor. Çalışan koca olunca ona bağlı kalmak zorunda oluyoruz. Bu yüzden kadınlarımızı bütün partilerde siyasete girmeleri için bütçe ayıracağım."

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER