İYİ PARTİ İYİ’LEŞEMİYOR

İYİ PARTİ İYİ’LEŞEMİYOR

İYİ PARTİ İYİ’LEŞEMİYOR

İl Başkanlığı tarafından ilçe yönetimlerinin yeniden atama yapılarak değiştirildiği İYİ Parti’de sular durulmuyor. Edinilen bilgilere göre, atama yönetimlerin iptal edilmesi ve başta il teşkilatının olağanüstü genel kurula götürülmesini sağlamak amacıyla delegelerden noter huzurunda imza toplandığı belirtildi. Yaklaşık dört yüz delegenin bulunduğu İYİ Parti İl Teşkilatı’nda, partinin olağanüstü genel kurul kararı alabilmesi için 140 imza yeterli olacak.

Bu arada, olağanüstü genel kurul isteğinin sesli olarak duyurulmak istendiği teşkilatta il yönetimi ile ilgili ortaya atılan çarpıcı iddialara yenileri de ekleniyor. 
İddialara göre, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Yerel İdareler Seçimleri sürecinde parti genel merkezi tarafından İl Teşkilatı’na yaklaşık dört yüz bin lira ödenek gönderildiği, bu paranın 150 bin liralık kısmının da İl Başkanlığının borçları için ödendiği ifade ediliyor. Ancak söz konusu 150 bin liranın akıbetinin ne olduğunun da bilinmediği ve bu paranın da seçim çalışmalarında harcandığı iddialar arasında.
Gönderilen ödeneğinin akıbetinin ne olduğunun bilinmediği gerçeğinin ildeki bazı partililer tarafından genel merkeze şikayet olarak bildirilmesinden sonra genel merkez yönetiminin il teşkilatının borcunu Zonguldak yönetimine ödettirdiği, ancak yine bu paradan 40 bin liralık bir kısmın da bazı il yöneticilerinin hesaplarına aktarıldığı iddia edildi. Bu hesap aktarımının yaklaşık iki ay kadar sonra yine bir partili tarafından ispat edildiği kaydedilerek, siyasî çalışmalar açısından bakıldığında da Kozlu ve Kilimli gibi yerleşim birimlerinde yerel seçimlerinin kaybedilmesinin baş sorumlusunun İl Başkanı Yavuz Erkmen olduğu dillendirilmeye başlandı. Ereğli’deki ittifak görüşmeleri kapsamında, CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ın, İYİ Parti’nin kendilerine destek vermesi durumunda iki meclis üyesi verebileceklerini belirtmesine rağmen Erkmen ve Ereğli İlçe Teşkilatı’nın bu öneriyi kabul etmeyerek çok büyük bir hata yaptıkları ve İYİ Parti’yi iki belediye meclisi kazanma şansından mahrum ettikleri de kaydedilerek yine yerel seçimler sürecinde Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Ali Kaya’nın tasarrufuna verilmek için genel merkez tarafından 33 bin lira para gönderildiği ancak bu paranın tek bir kuruşunun dahi Ali Kaya’ya teslim edilmediği belirtildi. Karadeniz Ereğli’nin Belediye Başkan Adayı’na bu haksızlığın yapıldığı günlerde ise partinin il başkanının Zonguldak merkezde bir otelde konakladığı ve konaklama masrafı olarak partinin il teşkilatına on ay boyunca fatura gönderildiği biliniyor.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2019, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER