İYİ Parti teşkilatları tanıttı!..

İYİ Parti teşkilatları tanıttı!..

İYİ Parti teşkilatları tanıttı!..

İYİ Parti Zonguldak İl örgütü tarafından tanıtım toplantısı düzenlendi.
Toplantı da İl ve İlçe teşkilatları tanıtıldı.
Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Yavuz Erkmen, 31 Mart seçimlerinde iddialı olduklarını söyledi.
Erkmen: "Bundan kısa bir süre önce 1 yıl önce İYİ Parti kuruldu. Kuruluştaki zorlukları biliyorsunuz kurdurmak istemediler,  çeşitli engeller getirildi, genel başkanımız konuşma yapacak salon bulamadı, elektrikler kesildi sırf konuşulmasın diye ama yükseliş karşısında mecbur kalındı seçimler öne alındı ve hepinizin bildiği gibi kuruluşundan çok kısa süre sonra İYİ Parti seçimlere katıldı. Katılmaması için her türlü yok denendi, ama başarılı olunamadı çünkü biz hep söylüyoruz doğrular, dürüstler ve iyiler her zaman kazanır. 
İYİ Parti burada tek yumruk olarak gücünü gösterdi ve seçimlere katıldı. Kuruluşunun akabinde çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen hepimizin bilindiği gibi yüzde 10 civarında oy alındı ve 43 arkadaşımızı milletvekili olarak parlamentoya sokuldu ve 5 milyon vatandaşımızda bize oy verdi. Bu küçümsenecek bir rakam değil, biz şu anda şunun sorumluluğunu taşıyoruz 5 milyon vatandaşımızın güvenini boşa çıkartmamak.
Bu yeterli mi? Değil…
Bir taraftan bunu sağlayacağız bir taraftan da her gün ailemizi genişleterek 5 milyonu çok daha yükseklere çıkartacağız hedefimiz bu, çünkü biz iktidar hedefiyle yola çıkan bir partiyiz Türk siyasi tarihine bakın kurulduktan sonra ki yapılan ilk seçime giren 3 tane parti vardır tarihte bunlardan bir tanesi İYİ Parti olmuştur. İYİ Partiyi kimsenin küçümsemeye küçük göstermeye hakkı yoktur. İYİ Parti her geçen gün büyüyerek yoluna devam edecektir.
Şu anki hedefimiz yaklaşan mahalli seçimlerde bunun bir göstergesini başarıyla taçlandırmaktır, hepimiz biliyoruz ki mahalli idareler seçiminde gelecek başarı bir sonra ki genel seçimlerde İYİ Partinin iktidar adayı olduğunun en büyük göstergesi olacaktır.
Bu doğrultuda bir araya gelen ve kuruluşundan bu güne kadar hizmeti geçen bütün arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.
Hepsi bu ailenin içinde yer almış ve katkı vermişlerdir, yeniden yapılmanın ardından hepsi yeni ruh yeni heyecan   oluşturarak tekrar yola koyulduk, görev teklifimizi reddetmeyen tüm ilçe başkanlarımıza, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, disiplin kurulu ve gençlik örgütü olarak görev yapan arkadaşlarıma hem teşekkür ediyorum, hem tebrik ediyorum, hem de başarılar diliyorum.
Mahalli idareler seçimleri için startımızı da veriyoruz bütün arkadaşlarım tek yumruk sahada olacak, biz milletimizin yanında olacağız. Kendi adaylarımızla iddiamızı sürdürüyoruz en az 2 ilçeyi ve en az 5 beldeyi biz alacağız bütün arkadaşlarımız iddialı olsun. Biz herkesten daha çok iddialıyız. Ben boş laf söylemem söylediklerimin arkasındayım mahalli idareler seçimlerinin sonrasında hepimiz birlikte göreceğiz.
Birlik, beraberlik ve tek yumruk olarak başarıya ulaşacağız, fitne, fesat, dedikodu bize yakışmaz, eski yeni ayrımı diye de bir şey yok bunu kabul etmiyoruz eskisiyle yenisiyle bir bütünüz hep birlikteyiz başkasının değirmenine su taşıyan gün gelir o değirmende kendilerinin öğütüldüğünün farkına varmazlar onun için bize düşen tek şey tek yumruk olmak birlik olmak ve beraberlik içinde çalışmaktır.
Bütün arkadaşlarıma güvenim sonsuz, başarı hiçbir zaman tek kişinin başarısı olmaz, başarı birlik beraberlik içerisinde olur, birliğin beraberliğin olmadığı yerde de başarı olmaz.
Biz başaracağız başaracağız başaracağız…
Her gün radyoyu televizyonu sizlerde izliyorsunuz ya biz bir başka dünyada yaşıyoruz ya da televizyonlarda gösterilen Türkiye bizim dışımızda öyle güzel şeyler söyleniyor ki her şey güllük gülistanlık ekonomi çok iyi, Türkiye uçuyor ama bide gelin pazara çıkalım,  sanayicinin yanına gidelim hadi esnafın yanına gidelim bir bakalım gerçek öylemi? 
İnsanlar siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Asgari ücretli işçimiz, memurumuz faturalarını ödeyemiyor ve banka takipleri çoğalıyor herhalde bu programları yapan arkadaşlarımızın bu gerçeklerden haberleri yok, gelsinler bir sokağa çıksınlar ekonominin ne olduğunu herkes biliyor.
Seçimlerde herkes dolaşacak biz çok iyi şeyler yapacağız, biz çok iyi yöneteceğiz, yapacağız edeceğiz den bıkmadık mı? 
Yeni açıklandı fiziki olarak yüzde 75’i gerçekleşen projelere önümüzdeki yıl destek vereceğiz denildi niye çünkü hazinede para yok, yeni yatırımlar durduruldu, o zaman bu durumda nasıl insanlar bunlara kanacak kanacak insan bulabilecekler mi? Türk insanı artık gerçeği gördü, Zonguldak insanı gerçeği gördü, Zonguldak’ta trafik problemi yok mu? Var…
Bunun çözümü Mithatpaşa tüneli peki Mithatpaşa tüneline ödenek nerede? Yüzde 75 seviyesine geldi mi? Gelmedi… O zaman Zonguldak halkı ben bu tüneli durduracağım diyene mi yoksa ben bunu bitireceğim ve yeni yatırımlarla Zonguldak’ın önünü açacağım diyen İYİ Partiye mi verecek? 
Devrek Ereğli yolu kaç senedir bitmek bilmedi şimdi o bölgede ki insanlardan nasıl oy isteyecek zaten yatırımlar durdu hangi yüzle çıkacaklar karşılarına, bizim yaptığımız Ereğli tersanelerinde 6-7 bin kişi çalışıyordu şimdi hepsinin kapısında kilit var, hangi yüzle gidipte ben bunları ayağa kaldıracağım denilecek, geçen seçimde bunlar söylenmedi mi? Neden yapılmadı, bunun hesabını Zonguldak halkı sormayacak mı? 
Biz gerçeklerin peşindeyiz. Biz İYİ Parti olarak insanımıza doğruları söyleyeceğiz, dürüst olacağız, halkımızın yanında olup onların sorunlarını gündeme taşıyacağız ve çözüm noktası olacağız. Hiçbir zaman halkı aldatmayacağız.
Meclisin en çok çalışan gurubu İYİ Parti Antalya Milletvekilimiz aynı zamanda Zonguldak Milletvekili nasıl mı? Genel merkezimiz bir karar aldı o karara göre İYİ Parti’nin Milletvekili çıkarılmayan illerine birer sorumlu Milletvekili görevlendirildi Zonguldak için da Antalya Milletvekili Tuğba Varol Çokal görevlendirildi Zonguldak’ın sorunlarını ve çözümleriyle ilgileniyorlar.
Ekonomiyi Amerikalılara teslim ederlerken Sayın Genel Başkanımız uyardı ikinci bir kozmik oda vakası olur diye karşı çıktı ve engelledi. Türkiye yararına teklif kimden gelirse gelsin onun yanında olacağımızı İYİ Parti olarak taahhüt ediyoruz. Getirilen önergeler yük olur diye karşı çıkılıyor. Yük olur denilen konuda çok iddialı bir söylemimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın maaşı yüzde 26 arttırılarak 74 bin liraya çıkartıldı Sayın Genel Başkanımızda diyor ki işçimizin, memurumuzun, emeklimizin, dar gelirlinin maaşına yüzde 26 zam yapalım çok bir şey istemiyoruz Cumhurbaşkanlığı zammı kadar zam istiyoruz. Neden yapılmıyor? Bunun hesabını milletimizin taktirine bırakıyoruz. Genel seçimler öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı buraya geldiği zaman TTK ‘ya 1500 işçi alacağız demedi mi? Hani ne oldu alındı mı? Alınmadı…
Kendi ülkemizde Suriyelilere tanınan hakları talep eder olduk sağlık bedava bizim insanımızın sigorta pirimi yatırılmadığı zaman sağlık hizmetinden yararlanamıyor o bedava yararlanıyor, Suriyeli gençlere okumaları için 1200 lira ödenek veriliyor benim gencime neden verilmiyor, bizim vatandaşımıza gelince yük… Her seçim öncesi aynı senaryo uygulanıyor. İŞKUR vasıtasıyla geçici işçiler alınır sonra işten çıkarılır veya zamlar seçimden sonraya bırakılır manüfilasyonlar yapılır aynısını her seçim yaşıyoruz hiçbir arkadaşımız bunlara kanmasın hepsini gördük algı operasyonlarını gördük algı operasyonuyla genel seçimlerde nasıl yüzde 10’da kaldığımızı gördük beldeler in kapatılması seçimden sonraya bırakıldı dikkat edin.
Gelin iyiden yana olalam.

Tuğba Vural Çokal
Ben Antalya’da doğdum. Göz doktoruyum. Eğitim ve Edirne’de tamamladım, bir kısmını yurt dışında tamamladım. Siyasette MHP’den meclis üyesiydim Manavgat Belediyesi'nde. Ocak ayında İYİ Parti Meral hanıma olan hayranlığım, sevdiğim. Ocak ayında çocuklarımızın geleceği için partiye katıldım. 22 Şubat’ta Manavgat İlçe kurucu başkanlığı yaptım, yönetimi uluşturdum, daha sonra Milletvekilliğine müracaat ettikten sonra Antalya üçüncü sırada çok çalışarak 650 metrelik coğrafyayı adım adım gezerek sıkmadım hem bırakmadım çalmadım kötü bırakmadım. Çok çalıştım ve üçüncü sıradan milletvekili olarak seçildim.
Evet, buranın da milletvekili olarak sizinle de çalışmaya kapı kapıyı gezmeye hazırım, amadeyim. Ne zaman isterseniz. Söz veriyorum. Hani bu kağıtlı bir şey değil. Yani ben buraya atanmış bir milletvekiliyim ama sadece kağıt üzerinde bir milletvekili değilim. Beni ne zaman çağırırsanız ben yerel seçimlerde sizle kapı kapıyı gezmeye hazırım, bunu bir kez daha söylemek istiyorum. En hoşuma gitmeyen şey protokol. Protokol isteyemiyorum ve beni halkın içerisinde salın ben olduğu gibi tamam siyasetinde sizle beraber istediğim gibi dolaşıp istediğim gibi halkla ulaşabilecek potansiyeldeyim o yüzden onu bir daha hatırlatmak istiyorum. Zonguldak denildiğinde 4 Ocak 1990 tarihinde Yüz Bin İşçi’ye katıldı iş, aş ve halk yürüyüşü olan büyük emekçi yürüyüşü aklıma gelmektedir. Zonguldak’ın sorunlarından çok bahsetmek istemiyorum, siz hepiniz biliyorsunuz ben de gelmeden önce, tabi kendi bölgem Antalya olduğundan dolayı Zonguldak’ın problemleriyle ilgili bir araştırma yaptığında Taş kömürün madencinin özelleştirmeye çalışılması, kapatılmaya çalışılması, oradaki işsizliğin üstüne açıkması ve Zonguldak’tan göçlerin artması, buranın bir emekli şehre haline gelmesi ve bitmek bilmeyen o Filyos projesi, bitmek bilmeyen yollarınız ve bitmek bilmeyen trafik, tabi ki bu sorunları hep birlikte oturup konuşup meclisle bu konularla ilgili benim size destek vermem gereken önermeler kanun teklifleriyle olsun Zonguldak’ın sesini duymak açısından her zaman için Ankara’da sesiniz olacağımı dahil buradan söz veriyorum. Biz İYİ Parti olarak Meclis çalışmalarında çok iyi çalışan bir grubuz yani geçen hafta, ben size sağlık komisyondan bir örnek vereyim. Bu beşinci madde vardı Türkiye gündemine oturan beşinci madde takip ettiniz bilmiyorum. Yaklaşık üzerinde 52 saat çalıştık yani ülke kanun hükmünde kararname dediğiniz şeytanın değildir yani ülke parmağınla yönetilmez. Bu milletin bir meclisi var, kanunlar mecliste yapılır ve meclisin iradesiyle ülke yönetilir. Beşinci maddede bahsettiklerim bu kanun hükmünde kararnameyle devlet görevinde ihraç edilmiş doktorlar en azından özel hastanelerde çalışabiliyorlardı fakat beşinci maddeyle bu hekimlerin özel hastanede çalışmamaları da ellerinden alınmaya kalkındı. Bu hükümde olan yaklaşık 7000’e yakın doktor vardı bunun iki bini akademisyen ve profesördü, İyi organ nakli yapan, iyi el cerrahları ve bunlarla ilgili yani idam gibi bir şeydi bu getirdikleri ve biz bunu yumuşatmak için gerçekten İYİ Parti guruba olarak sağlık komisyonundaki doktor arkadaşlarımla beraber çok iyi bir mücadele verdik ve beşinci maddede yumuşatılmaya gidildi Nitekim artık beşinci maddeden yumuşatması sonrasında bu hekimlerin tekrar özel hastanelerde çalışma hakkı ellerine verildi. 
Burada İYİ Parti’nin özel çalışması çok etkili oldu sağlık komisyonunda ve ikincisi sevme hastalarında ilaç ödemelerinde hiç bir ödeme yoktu, İYİ Parti’nin verdiği önergeler basın açıklamalarıyla sevme hastalarındaki ilaçların ödenmesi de bütçe konusunda tartışılarak yetim ilaç kapsamında gündeme alındı. Biz İYİ Parti olarak hepimiz hep beraber ilimiz sesi olmaya devam edeceğiz, ilerleyen bu ekonomik krizle daha mevcut iktidarı daha fazla dayanamayacağını ve halkımızın yerel seçimlerde çok büyük bir cevap vereceğini düşünüyorum. Önümüzdeki yerel seçimler bir var olması savaşıdır bence. Biz evet, milletimizle ittifak edeceğiz yani bu genel seçimlerdeki CHP ile görüntü maalesef Meral Akşenel adına çok zarar verdi ama yereldeki seçimlerde ittifaka İYİ Parti adınıza zarar verilecektir o yüzden de bizim ittifakımız milletle olacaktır. Tabi ki büyük şehirlerde, Sayın Genel Başkanımızın ön gördüğü yerlerde CHP’yle olan görüşmeler kendisine aittir ama genel olarak yerelde biz milletle ittifak yapıp çok çalışıp yolumuza devam edeceğiz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER