KADEM'den Görkemli Açılış

KADEM'den Görkemli Açılış

KADEM'den Görkemli Açılış

Kadın ve Demokrasi Vakfı açılış toplantısı Karaca düğün salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kadem Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı,Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, sivil toplum kurulu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KADINLAR HER ALANDA VAR OLMALI”
KADEM Vakfı açılışın konuşma gerçekleştiren Kadın ve Demokrasi Vakfı Zonguldak İl Başkanı Zülayha Yıldırım, “Altında karaelmas üzerinde pırlanta gibi insanların olduğu şehitler diyarı Zonguldak’ın Türkiye genelinde 28. KADEM temsilciliğini açıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Açılış törenimize hoşgeldiniz şerefler verdiniz. Bildiğiniz gibi KADEM, 2013 yılında Başkanımız Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcımız Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar hanımefendinin önderliğinde 8 Mart dünya kadınlar gününde kuruldu. Kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla hep ses getiren ve gönül köprüleri kuran bir kuruluş oldu. Kadın varsa demokrasi var diyen KADEM; kadınlarımızı, geleceğin anneleri olan genç kızlarımızı sosyal, siyasal, ekonomik anlamda güçlendirerek topluma yön veren, sorunlara çözüm üreten söylem ve politikalar geliştiren bir sivil toplum kuruluştur.Biz Zonguldaklı kadınlar olarak, KADEM çatısı altında kadınlarımızın her alanda varolmaları için gayret göstereceğiz. Başkanımızın da işaret ettiği gibi kadının erkeği erkeğin kadını tamamladığı bir dünya oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. KADEM; farklı sahalarda çalışan, üreten farklı donanım ve birikimlere sahip olan, milli ve manevi değerleri taşıyan, haklarını bilen kadınlarımızın ulusal ve uluslararası platformda dünya kadınları ile rekabet edebilecek düzeye getiren bir vizyon ile bu yola çıktı. Zonguldaklı kadınlar olarak bu yolculukta biz de varız diyoruz” dedi.
GENEL BAŞKAN HİTAP ETTİ
Daha sonra kürsüden salona seslenen KADEM Vakfı Genel Başkanı DOÇ. DR. SARE AYDIN YILMAZ, “Öncelikle, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin Zonguldak temsilciliğimizin açılışına hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Biliyorsunuz ülke olarak, Müslümanlar başta olmak üzere dünyanın her noktasında zulme, ayrımcılığa ve baskıya uğrayan, halkların yanında yer aldık. Çünkü biliyoruz ki yardımlaşmak, zalimin karşısında durmak inancımızın da bir gereğidir. Şu anda Zeytin Dalı operasyonunda olan Mehmetçiğimizin de sağ salim yuvalarına dönmelerini diliyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize sabırlar diliyorum. Allah ordumuzu muvaffak ve muzaffer eylesin. Dünya değişmekte, yaşam biçimleri çeşitlenmekte, tarih hiç durmaksızın bu hareketliliği yazmaktadır, bu değişim hiç kuşkusuz erkek ve kadın eli ile yapılmaktadır. Kadın ve erkek, birey olarak ele alındığında, yaşamı devam ettirmek için birbirini tamamlayan bir bütün olarak karşımıza çıkarlar, bu bütünlük referansını manevi değerlerden, aile olmaktan ve kültürden alır. İşte tam da bu nedenle bir sivil toplum örgütü olarak meseleye salt kadın ve cinsiyet odaklı değil, insan olmak ve insan hakları kapsamında baktığımızı ifade etmek isterim. Toplumu, aileyi oluşturan iki temel varlık kadın ve erkektir. Ancak kadın ve kadının rolü maalesef uzun zaman boyunca ötekileştirilmiş, arka plana itilmeye çalışılmıştır. Oysaki kadının ilerlemesi sadece bir kadın meselesi değildir. Toplumsal adaletin bir şartı olmakla birlikte demokratik, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur. 15 yılı aşkın süredir, kadının ilerlemesi ve kalkındırılması noktasında politika ve stratejiler üretiliyor, vizyon çalışmaları yapılıyor, elbette olumlu çok gelişme kaydetmemize rağmen, henüz tam olarak istediğimiz seviyeye gelebilmiş değiliz. Ancak biz kadınlar olarak bu çalışmaların devamını, kazanımlarımızın yeni kazanımlarla taçlanmasını talep ediyoruz” dedi.
“KADINLAR GÜÇLENDİRİLMELİ”
Kadınların önemine dikkat çeken KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, “Hepinizin bildiği bir 28 Şubat gerçeği yaşandı. Bugün uluslararası alanda bayrağımızı, ülkemizi temsil eden genç kızlarımızın üniversite kapılarından geri çevrildiği günleri geçirdik. Çok geriye gitmeye de gerek yok. 15 Temmuz’u çok iyi hatırlıyoruz. Artık, bu gibi süreçlerin yeniden yaşanması bir tarafa, ihtimalini bile aklımızdan geçirmek istemiyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye’nin artık böyle meselelerle kaybedecek zamanı yok. KADEM olarak bizler de diyoruz ki daha insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için, kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit, adil bir biçimde yararlanması son derece önemlidir. Sözlerime burada son verirken Zonguldak Temsilciliğimizin de bu doğrultuda yapacağı çalışmaların şimdiden hayırlı olması temenni ediyor, hepinizi selamlıyorum. “Bir şey yap güzel olsun. Huzura vesile olsun, rikkate yol açsın, şevk versin, hakikate işaret etsin. Bir şey yap doğru olsun. İnsanları yalanın ve yanlışın bataklığına düşmekten korusun. Rüzgâra ve akıntıya kapılmasın; kırılsın lakin eğilip bükülmesin. Bir şey yap iyi olsun. Hizmetten, hürmetten, merhametten müteşekkil olsun. Kalpleri yumuşatsın, garibin, yolcunun, zayıfın derdine derman olsun.” Şeklinde konuştu.
“KAVAKÇI’YA YAPILANLARI BİLİYORUSUNUZ”
Daha sonra konuşma yapmak için kürsüye çıkan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çatuoğlu ise yaptığı konuşmada kadınların her alanda desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bu noktada KADEM Vakfı’nın önemine değinen Çaturoğlu geçmiş yıllarda milletin oyu ile seçilen ancak başörtüsünden dolayı meclisten çıkartılan Merve Kavakçı’yı hatırlattı.
“AİLENİZİ GERİ PLANDA BIRAKMAYIN”
Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun ardından kürsüden katılımcılara seslenen AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise aile içinde kadınların geri planda tutulduğunu ve hatta yüksek tahsil noktasında eskiden önlerinin kapandığına dikkat çekti. Kendi eşi üzerinden örnek veren ve eşini her alanda desteklediğini belirten Ulupınar, kadınların çalışma hayatında bulunmalarını, tahsil ve kariyer yapmalarını ancak aile yaşantılarını arka planda tutmamaları gerektiğini belirtti.
“ÇAYCI KADINLARA ÇAY VERMİYORDU”
En son kürsüye çıkarak katılımcılara seslenen ve anılarını anlatan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise, “KADEM hem ülkemize hem de şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Allah kadınlarımızın kendilerini ifade edebilecek faaliyetler yapmalarını nasip etsin. Ve onlara da destek olmayı bizlere nasip eylesin. İlk memuriyetime gümrükçülüktü benim. Mevzuat kurslarından sonra staja başladık. 3 kadın 2 erkek bizde stajyerler olarak orada yer aldık. O zaman ki ablalarımız bizlere çay söylediler. Çaycı geldi. Tepsi ile önce erkeklere çay verdi. Bayanlara çayı verirken ise affedersiniz, “Zıkkım içesiniz” gibisinden çay verdi. Bayanlar güldüler. Niye böyle oldu biliyormusunuz? Dediler. Bu beyefendi işe yeni girmiş. Kars’tan gelmiş tabi. Çay istendiği zaman erkeklere veriyor kadınlara vermiyor. Sormuşlar bize niye çay vermiyorsun. Tabi adam cevapta vermiyor muhatap da almıyor. Müdüre gidiyorlar bize çay getirmiyor diye. Müdür çağırıyor. Sen niye çay vermiyorsun diye soruyor. Kendi aksanı ile ben kadınlara çay vermem diyor. Bu cehalet ile beslenmiş bir ahlak meselesidir. Böyle durumları dünyanın her yerinde bulabilirsiniz. Biz bu ahlakı yüce dinimizden ve onun elçisi Peygamber Efendimizden alırsak bir sıkıntı kalmayacaktır” dedi. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER