'Kadın Kollarına Erkekler Taraf Oluyor'

“Kadın Kollarına Erkekler Taraf Oluyor”

'Kadın Kollarına Erkekler Taraf Oluyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Altun, son günlerde Merkez İlçe Kadın Kollarının Kongresinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına cevap verdi. Sosyal Medya üzerinden hakaretler edildiğine dikkat çeken Altun, “Şikayet edilmesi durumunda gereği yapılır” dedi. Kadın Kolları Kongresi üzerinden yapılan tartışmalarda erkeklerinden taraf olduğuna dikkat çeken Başkan Altun, “Taraf olan olmayan herkes işin içinde” diyerek tepki gösterdi.


“TÜZÜK NE DERSE O”
Yapılan kongre ile ilgili tüzüğün verdiği yetkilerin kullanıldığına dikkat çeken Başkan Altun açıklamasında, “Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nin belirlediği bir seçim takvimi var. Bu takvime göre gençlik kolları, kadın kolları, ilçe ve il kongreleri 3-4 Şubat’a kadar yapılması gerekiyor. Büyük kurultay 3-4 Şubat’ta yapılacağı için kalan kongrelerin önümüzde ki aya kadar yapılıp isimlerin bana iletilmesi gerektiğini biliyorum. Kadın ve gençlik kollarımızın bir çoğunun seçimi yapıldı ve merkez ilçe kadın kollarının kongresinin yapılacağına ilişkin bana bilgi verdiler. Bu seçime katılanlarından tüzük çerçevesinde nasıl yapacakları bellidir. “ dedi.
“GEREĞİNİ YAPARIZ”
Hakaret şeklinde gelişen söylemlerde şikayet olması durumunda gereğini yapacaklarını belirten CHP İl Başkanı Ahmet Altun, “Bir gün evvel sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlar ve söylentiler benimde kulağıma geldi. Ben şunu söylemek istiyorum CHP’nin kurumsal yapısına seçilmişlerini yıpratmak için hakaret ederek partiye zarar hiç kimse veremez. Eğer kişisel kaprislerden dolayı böyle fiil ve eylemlerde bulunanlar olursa şikayet edildiği taktirde, bugüne kadar nasıl yaptıysam bu andan itibaren de gereğini yaparım. Oysa ne olması lazımdı? Böyle bir şüphe olması durumunda enine boyuna sorulup araştırılması gerekmektedir. Bizim vereceğimiz cevaplara göre tatmin olmayanlar itiraz edebilirlerdir. İtirazdan sonra değerlendirirdik ve çözüm bulurduk. “ şeklinde konuştu.
“ERKEKLERDE İŞİN İÇİNDE”
Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaların partiye zarar verdiğini ayrıca Kadın Kollarının bu tartışmasında erkeklerinde taraf olduğuna dikkat çeken Altun, “Ben dün itibariyle kadın kolları başkanımıza sordum. Her şeyin prosedüre uygun olduğunu, mühür tesliminin imza bir şekilde yapıldığını bana söyledi. Eğer arkadaşlar tatmin olmuyorsa bana şikâyette bulunabilirler. Ama kimse birilerini yıpratmaya çalışmadan, kırmadan, dökmeden yapmalı. Gördüğüm kadarı ile taraf olanlarda karışıyor, taraf olmayanlarda karışıyor. Meselenin içinde hanımlar kadar erkeklerde işin içinde. Bu partimizin geleceğine ve seçilmişlerine zarar veriyor. Biz muhalefeti kendi içimizde birbirimiz ile yapıyoruz. Oysa ki bizim bunu AKP’ye karşı yapmamız gerekiyor. Arkadaşlardan bundan kaçınmalarını rica ediyorum. İddia sahiplerini ne geldiler nede belge istediler. Eğer gelirlerse tatmin olacaklardır. Konuyu Ankara’ya Genel Merkeze kadar zaten aktarmışlar.” Dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER