KAMİL ALTUN, YAPILACAK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KAMİL ALTUN, YAPILACAK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, ilçeye yapılacak olan öğrenci yurdu için bakanlıkta yüklenici firma ile bakanlık arasında imzaların atıldığını ve yer teslimini 15 gün içinde yapacakları müjdesini verdi.

Başkan Altun ayrıca Kilimli sahil yolunun en kısa sürede tamamlanacağını, aynıca ilçede bulunan Üniversiteye ait Meslek Yüksek Okulu'nun da kampüs alanının genişletileceğini, yatırımcının kalkınma bölgesi avantajlarından yararlanması için ilçeye küçük sanayi sitesi kuracaklarını söyledi. Kilimli'ye YURTKUR tarafından yapılacak olan Öğrenci yurdu için yüklenici firma bakanlıkta imzayı attı.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun 15 gün içinde yer teslimini yaparak yurt inşaatına başlanacağı müjdesini verdi.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kilimli sahil yolu çalışmaları, küçük sanayi sitesi yapımı, öğrenci yurdu yapılması, ilçedeki  üniversite kampüs alanı genişletilmesi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

FİRMA İMZAYI ATTI

Öğrenci yurdu yapımı için bakanlıkta imzaların atıldığını ifade eden Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, "Kilimli öğrenci yurdu yapılması konusunda müjdeli haberi buradan sizlerin aracılığı ile vermek istiyorum. Yurdun yapılması ile alakalı hiçbir engel artık kalmadı, imzalar atıldı. Yüklenici firma bakanlığımızda imzaları attı ve şu anda bizden yer teslimini bekliyor. Biz belediye olarak üzerimize düşeni Pazartesi gününden itibaren yapmaya başladık. Yurdun bir an önce yapılması için hızlı bir çalışma içerisindeyiz. Şantiyemizi boşalttık. Yolun karşısında bulunan kömür depoları vardı biliyorsunuz. İlçemize yatırım gelmesini isteyen şirket sahipleri depoları seve seve boşaltacaklarını söylemişlerdi. Birkaç tanesine biz burada yer göstermiştik, bir iki tanesi şu anda zaten yeni yerlerine geçtiler ve orada hiçbir sıkıntı yaşamıyorlar. Tahminim Biz en kısa sürede yani 15 gün süre içerisinde yer teslimini yüklenici firmaya yaptıktan sonra hemen firma inşaat çalışmalarına başlayacak. Biraz geç oldu farkındayız ama ilçemiz için ve üniversite öğrencileri açısından da çok güzel bir proje." dedi.

EN KISA ZAMANDA...

Kilimli sahil yolunu en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını belirten Belediye Başkanı Kamil Altun, "Kilimli sahil yolu için  biliyorsunuz yaklaşık 3 ay önce Cumhurbaşkanımız bir an önce bitirilmesi talimatı vermişti. Şu anda firma tarafından gerçekten çok hızlı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Kilimli tarafında T-0 tünelinde, Kapuz tarafına ise burada viyadük çalışması, Mithatpaşa tünellerinin içinin mekanik ve elektrik elektronik çalışmaları, İkinci Makas kısımlarına geçtiğimiz zaman ise yine bir viyadük çalışması devam ediyor.Cumhurbaşkanımız 2021 yılının sonunda bitirilmesi talimatını vermişti. Biz çalışmalara baktığımızda bunun çok daha erken tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Bu anlamda da Zonguldak Kilimli-Filyos yolunun Kilimli tarafı çok büyük bir sıkıntıyı atlatmış olacak." şeklinde konuştu.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇİN BÖLGE BELİRLEDİK

Kilimli'de yatırımcının teşviklerden yararlanabileceği bir küçük sanayi sitesi kurulması için bir kaç  bölge belirlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Altun şu bilgileri verdi: "İlçemizde organize Sanayi Bölgesi kurulması anlamında arazi bakımından maalesef sorun yaşıyoruz. Ancak Küçük Sanayi Sitesi kurulması anlamında birkaç bölgeyi belirledik. Zonguldak ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Odası başkanımız Sayın Metin Demir ile beraber ortak bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah Küçük Sanayi anlamında yatırımcının teşviklerden yararlanabileceği bir bölge oluşturup bu açığımızı, bu eksiğimizi de inşallah yatırımcı işadamlarına sağlamış olacağız. Ve ilçemizde işsizlik sorunu da biraz daha azalacağını bu vesileyle umuyoruz"

KAMPÜS ALANI GENİŞLETİLECEK

Kilimli' de ki Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksekokulu kampüs alanının genişletilmesi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Kamil Altun, "İlçemizde Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu yer maalesef fiziki şartlar açısından çok uygun değil. Daha öncesinde çalışmalar yapmıştık Dernek ile beraber. Şimdi ise Belediye Başkanı olarak meslek yüksekokulunun hemen yanı başında bulunan 2 arazi hakkında çalışmamız var. Bir tanesi şahsın üzerinde sağ olsun kendisine de teşekkür ediyorum burada. Hemen kendisi de boşaltacağını ilçemizin büyümesi kalkınması anlamında destek olacağını sözünü verdi. Orayı da en yakın zamanda boşaltıp yıkıp üniversiteye teslim edip üniversitemizin büyümesi fiziki şartlarının iyileşmesi için gereken çalışmaları inşallah hep beraber Kilimli hemşerilerimiz ile beraber, yatırımcılar ile beraber, hayırseverler ile beraber, üniversitemiz ile beraber çalışmayı tamamlayacağız" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2020, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER