Kanser hastası madencinin feryadı

Kanser hastası madencinin feryadı

Kanser hastası madencinin feryadı

Zonguldak’ta, Paralel Devlet Yapılanması iddiası ile el konulmasından önce emekli olduğu maden şirketine emeklilik tazminatı davası açan kanser hastası maden işçisi, davanın uzaması sonucu zor duruma düştüğünü ifade etti.
Geçtiğimiz sene FETÖ / PYD soruşturması kapsamında, el konularak kayyum atanan maden şirketinden, olay öncesi emekli olan maden işçisi Kazım Aldemir, 16 yıl emeğinin karşısında emeklilik ikramiyesi 21 bin TL ödenmesine itiraz etti.
Açtığı dava sonucunda mahkeme Aldemir’i haklı buldu ve tazminat bedelinin 36 bin TL olmasına karar verdi. Şirket sahibi tarafından kendisine mahkeme sürecinde baskı yaptığını ifade eden Aldemir; “Mahkeme bitti, davayı kazandım ama dosya temyize yollandı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, savcı değişiklikleri olduğu için dava halen bir karara bağlanmadı. Şuan dosya yargıtayda ve ben mağdur olmuş durumdayım.
Yıllarca çalışıp didindim, 16 yıl madene girdim. Kanser hastası oldum. Evim çok eski. Paramı alabilseydim prefabrik bir ev kuracaktım. Hastalığımla mı uğraşayım ne yapacağımı şaşırdım. Temyiz süreci uzadığı için çok mağdur oldum” dedi.
15 Temmuz sonrasında, Paralel Devlet Yapılanması, Amerika’ya para aktarma gibi suçlamalarla, maden şirketine el konulurken, şirket sahiplerinin başkanı olduğu derneğe de baskın düzenlenmişti.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER