KAR YAĞIŞI İÇİN AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELİYOR

KAR YAĞIŞI İÇİN AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELİYOR

Zonguldak’ta beklenen kar yağışı için açıklamalar peş peşe geliyor. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, yaptığı açıklamada kar yağışının İstanbul'da pazar akşamı etkili olmaya başlayacağını duyururken, Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da "Pazar gününden itibaren bir hafta boyunca kara gömülecek görünüyor." dedi. Meteoroloji'den ise Zonguldak hava durumuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Türkiye'de cuma gününden itibaren başlaması beklenen kar yağışının, 1987, 2002 ve 2004'deki yağışlar gibi etkili olması öngörülüyor.
1987 yılının mart ayında İstanbul'da kar yağışı etkili olmuş ve bazı noktalarda kar kalınlıkları 1 metreyi aşmıştı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, "Halen mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin ediliyor. Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalması bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde soğuk havanın etkisini artırması ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor" denildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2021, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER