KAR YERİNİ YAĞMURA BIRAKIYOR

KAR YERİNİ YAĞMURA BIRAKIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahminine göre bugün Marmara ve Ege'nin doğusu ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde beklenen yağışlı hava, çarşamba ve perşembe yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak. Yağışlı havanın cuma günü İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısının yüksekleri ve Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2021, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER