Kaymakam Çorumluoğlu sitem etti...

Karadeniz Ereğli’de, Taşkömürünün Bulunuşunun 190. Yıldönümü ve Uzun Mehmet’i anma günü etkinliklerine, Kestaneci Mahallesi Muhtarı Yücel Gökmen’in konuşması damgasını vurdu. Muhtar Gökmen, yer yer duygulu şekilde yaptığı konuşmasında, “İşçi alınmıyor, niye alınmıyor Kestaneci mahallesinden? Uzun Mehmet’in torunları işsiz. Beş göbek Uzun Mehmet’in torunuyum. Bin beş yüz işçi alındı. Yüzde biri alınsa, şu çocuklar evlerine ekmek götürür” dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu sitem etti...

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da konuşmasında Kestaneci Mahallesi Muhtarı Gökmen’in konuşmasına cevap verdi. Çorumluoğlu, “Muhtarımıza bir konuşma hakkı verdik, biraz sitem dolu bir konuşma oldu. İstemek doğrudur, burada da isteyecektir ama bazı şeyleriilk defa burada istemesini doğru bulmadım. Bundan önce bize gelip istişare edebilirdi, bu konuda muhtarın bir eksikliği var, onu da sizinle paylaşmak istedim” dedi.
Törene halkın ilgisinin protokolden geride olmasının üzücü olduğunu belirten Çorumluoğlu, “Yine de muhtarımızın taleplerini de kaymakamlık olarak diğer kurumlarla birlikte dikkate alacağız” ifadelerini kullandı.
Çorumluoğlu, “8 Kasım’ın ilçemizde daha iyi kutlanabilmesi için bizler, kaymakamlık, belediye, STK’lar, TTK olarak çaba harcıyoruz. Burada hem Uzun Mehmet’e, hem kömüre sahip çıkma konusunda bir sorumluluğumuz var. Geçmişe sahip çıkma anlamında, buradaki anma törenlerinin daha iyi, daha üst seviyede, daha aktif şekilde yapılmasını da ilçe kaymakamlığı olarak gönlümden geçiriyorum” diye konuştu.
TTK’nın yanında Ermaden’in de nisan ayında faaliyete başlayacağını belirten Kaymakam Çorumluoğlu, bugün açılışı yapılacak Kömür Galerisi simülasyonu alanı için katkılarından dolayı, Belediye, TTK ve galeriyi kuranlara teşekkür etti. Çorumluoğlu, “Gönlümdeki şudur; Ereğli’de ciddi bir maden galerisinin olması, ciddi bir çelik m üzesinin olması, bunun da dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından ziyaret edilmesi. İnşallah ortak bir çalışma çabası içindeyiz. Biz Ereğli’ye böyle bir  hizmeti kazandırabilirsek, biz de kömüre gereken değeri vermiş oluruz” dedi.
 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2019, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER