Kaymakam Porsuk ağaçlarını inceledi

Kaymakam Porsuk ağaçlarını inceledi

Kaymakam Porsuk ağaçlarını inceledi

Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Gümeli Beldesi Bölüklü yaylasında bulunan bin 200 ve 4 bin 112 yaşındaki dünyanın en yaşlı porsuk ağaçlarını ziyaret etti.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiyenin en yaşlı ağaçlarının Gümeli yaylalarında bulunduğu bildirildi.

Bin ve bin 600 yıllık porsuk ağaçlarının ardından 4 bin 112 yaşındaki porsuk ağacının Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tescillendiği belirtilen açıklamada, Kaymakam Saim Eskioğlunun bu güzellikleri görmek için ziyarette bulunduğu ve herkesin bu güzellikleri görmesi gerektiği vurgulandı.

- Alaplı Belediyesi meclis toplantısı

Belediye Başkanı Nuri Tekin, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Şırnakta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 astere Diyarbakırda teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 3 askere ve Gelikteki maden kazasında hayatlarını kaybeden 2 maden şehidine Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Bu hafta dolgu sahasında yapacakları tüm etkinlikleri iptal ettiklerini ifade eden Tekin, Alaplı Belediyesi tarafından hazırlanan hibe projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tarafından yol süpürme ve temizlik aracı hibe edildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. dedi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Alaplı Belediyesine tahsis edilen yol süpürme aracının kamu hizmetine tahsisi oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER